Уряд України не доручав Міністерству юстиції оскаржити укази Президента щодо призначення голів Київської і Кіровоградської обладміністрацій, заявляє міністр юстиції Микола Оніщук.

«Міністерство юстиції не висловлювало своєї офіційної позиції з цього приводу. Конституційно-правові спори про наявність або відсутність компетенції у того чи іншого суб'єкта державної влади або посадової особи вирішуються Конституційним судом», - сказав він журналістам у Києві у середу.

Оніщук також підкреслив, що його перший заступник Євген Корнійчук висловлював із цього приводу свою особисту точку зору. «Корнійчук висловлював свою особисту точку зору - не більше того», - сказав міністр, якого цитує «Інтерфакс-Україна».

«З цього приводу (підготовки відповідних звернень до суду – ред.) у зв'язку з рішеннями Президента ніяких доручень урядом (Міністерству юстиції – ред.) не формулювалося, не розглядалося і не голосувалося», - резюмував глава Мінюсту.

Як повідомляв ForUm, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко (БЮТ) вважає, що призначення Президентом Віктором Ющенком голів обласних і районних адміністрацій без узгодження з урядом є порушенням Конституції і мають бути оскаржені.

Нагадаємо, Ющенко призначив Віктора Вакараша головою Київської обласної державної адміністрації, а також Володимира Мовчана – головою Кіровоградської обласної державної адміністрації (обидва укази - від 17 вересня).

Відповідно до чинного законодавства, кандидатуру на посаду голови обласної держадміністрації подає прем'єр-міністр України.

В управлінні секретаріату Кабінету Міністрів України зі зв'язків зі ЗМІ повідомили, що прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не підписувала подань щодо призначення Віктора Вакараша головою Київської ОДА і Володимира Мовчана головою Кіровоградської ОДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

446