Верховна Рада може бути тільки тимчасово дієздатною до президентських виборів, вважає заступник голови парламенту України Микола Томенко.

Коментуючи ситуацію, що склалася у парламенті, а також перспективи роботи Верховної Ради, він зазначив, що «на даний момент можна говорити тільки про тимчасову дієздатність».

«Максимально, що ми можемо побачити до президентських виборів, - це тимчасову дієздатність (парламенту – ред.)», - упевнений Томенко.

За його словами, не можна виключати також і повну паралізацію роботи Верховної Ради у разі, якщо політичні сили продовжуватимуть займати заявлені позиції.

«Опозиція взяла на озброєння те, щоб парламент став агітаційним майданчиком одного кандидата у Президенти», - сказав він.

У той же час, за словами віце-спікера, у парламенті представлені й інші претенденти на посаду Президента України, і політичні сили, які підтримують інших кандидатів, не допустять того, щоб із парламентської трибуни велася агітація тільки одного кандидата, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Томенка, щоб зробити дієздатною Верховну Раду, необхідно виконувати Конституцію, закони і регламент парламенту, а саме - ходити на засідання парламенту і комітетів, переконувати своїх колег у правоті своєї позиції.

Кажучи про ухвалення закону про підвищення соціальних стандартів, Томенко підкреслив, що якщо у депутатів є бажання підвищити соціальні стандарти, то необхідно синхронізувати цей процес із затвердженням державного бюджету на 2010 рік.

На його думку, депутатам, які виступають за ухвалення відповідних законопроектів, необхідно запропонувати свої підходи щодо цифр і показників, які закладені у проекті бюджету 2010 року, передбачають підвищення таких стандартів.

Зокрема, за словами Томенка, уряд пропонує збільшити виплати найбільш соціально незахищеним верствам населення, таким як ветерани, пенсіонери, інваліди, малозабезпечені, а також бюджетникам, таким як лікарі та вчителі.

У той же час, на думку віце-спікера, «все виглядає таким чином, що передвиборча істерія домінує над реальним життям».

«Усі народні депутати конкурують за те, щоб поїхати з лідером у передвиборчу поїздку, а не працювати у Верховній Раді», - заявив він, додавши, що «якщо такий підхід триватиме, то парламент зникає з політичного життя на період до президентських виборів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1072