Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що очолювана ним фракція у Верховній Раді невідступно домагатиметься, щоб народні депутати приймали закон про підвищення соціальних стандартів своїми картками з використанням системи «Рада», а не шляхом підняття рук. Про це Янукович заявив сьогодні під час робочої поїздки до Полтави.

Політик нагадав, що очолювана ним політична сила поставила перед собою завдання - переконати депутатів усіх фракцій прийняти цей закон.

«Ми не зупиняли переговори. Ми закликаємо до їхньої совісті. Ми стоятимемо до кінця», - сказав Янукович, додавши, що блокування трибуни фракцією ПР є вимушеною мірою у такій ситуації.

Янукович також підкреслив, що запропонований головою ВР Володимиром Литвином спосіб ухвалення цього закону підняттям рук є «профанацією і клоунадою», що не передбачено регламентом Верховної Ради.

Як зазначив політик, це було зроблено навмисно і з урахуванням того, що фракція Партії регіонів з низки об'єктивних причин не зможе зібратися у сесійному залі у повному складі, повідомляє «УНІАН».

«Такого цинізму з боку коаліції трьох фракцій – БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина – ще не було в історії держави», - зазначив політик і підкреслив, що фракція Партії регіонів добиватиметься ухвалення цього закону шляхом голосування картками депутатів.

«Ми знаємо, що набереться приблизно 20-30 депутатів в інших фракціях, які ще не втратили совість, і вони проголосують. А якщо вони вставатимуть (йдеться про підняття рук – ред.) – їх просто не пустять у сесійний зал», - сказав Янукович.

У той же час однопартієць Януковича Олександр Єфремов заявив, що регіонали завтра голосуватимуть за підвищення соцстандартів будь-яким способом, у тому числі - й шляхом підняття рук, хоча фракція цим незадоволена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1218