Напередодні відкриття загальних дебатів 64-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН, Президент України Віктор Ющенко взяв участь у заходах Зустрічі високого рівня з питань зміни клімату. Про це ForUm’у повідомили в прес-службі Глави держави.

До проведення Зустрічі серед її учасників було розповсюджено відповідне відеозвернення Президента України, у якому Глава держави чітко окреслив позицію України щодо протидії кліматичним змінам, а також щодо підготовки нового документу з кліматичного режиму, який має бути підготовлений на заміну Кіотському протоколу після втрати ним чинності у 2012 році.

Зокрема, у своєму відеозверненні Президент наголосив на тому, що сьогодні перед світовою спільнотою постає необхідність пошуку справедливого, ефективного та науково обґрунтованого механізму покращання клімату у світі, заміни природних ресурсів, які не відновлюються та розробки нових технологій для стримування викидів парникових газів. Відтак, на переконання Ющенка, саме ООН повинна стати гарантом екологічної безпеки Землі і людства.

«Україна віддана своїм зобов’язанням, включаючи Рамкову конвенцію ООН з боротьби із змінами клімату та Кіотський протокол до неї. Ми розробили безперервний ряд щорічних кадастрів викидів парникових газів і неухильно керуємося Національним планом з реалізації протоколу. Зараз ключове завдання для всіх нас - успішно завершити міжурядові переговори стосовно нових «пост-кіотських» механізмів», - підкреслив Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396