Пропозиція голосувати у Верховній Раді шляхом підняття руки з питань підвищення пенсій і зарплат говорить про свідоме прагнення коаліції завалити закон. Про це ForUm’у повідомили у прес-службі ПР.

«Владна коаліція у парламенті влаштувала справжній фарс, прагнучи ухилитися від ухвалення закону про підвищення пенсій і зарплат для найбідніших громадян», - йдеться у заяві.

«Придумавши спосіб, як завалити ухвалення закону шляхом «голосування руками», одна із фракцій коаліції на чолі зі спікером продемонструвала, як можна одночасно обдурювати народ, видаючи себе поборниками підвищення пенсій і зарплат, і разом з тим успішно обслуговувати Юлію Тимошенко, яка робить все, щоб підвищення зарплат і пенсій цього року не було», - наголошується у заяві.

Регіонали зазначають, що голова Верховної Ради Володимир Литвин «чомусь «забув», що його обирали на посаду спікера звичайним голосуванням - тобто картками, хоча всіх інших спікерів обирали таємним голосуванням». «Але тоді, коли йшлося про його особисту кар'єру, Литвин не проявляв підвищеної принциповості, оскільки йому було важливо, щоб голосування відбулося. Тепер же, коли стоїть питання про те, що звичайне, картками, голосування може дати позитивний результат і закон про підвищення пенсій може бути прийнятий, голова Верховної Ради раптово став особливо принциповим і наполягає разом зі своєю фракцією на голосуванні руками», - йдеться у заяві.

На думку ПР, «такий підхід має одну мету - «завалити» закон. «Говорити про те, що поведінка В.Литвина цинічна, - це означає сказати дуже мало», - сказано у заяві.

«Партія регіонів ще раз заявляє: ми змусимо владу підвищити зарплати та пенсії і не дозволимо їй знущатися з малозабезпечених громадян. І якщо влада проти полегшення життя людей, то вона повинна сказати про це чесно і відкрито, а не вдаватися до махінацій і фарсу у парламенті», - підкреслюється у документі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1306