На засіданні погоджувальної ради замголови фракції ПР, голова регламентного комітету ВРУ Олександр Єфремов попросив спікера парламенту Володимира Литвина роз'яснити, чому він не подав до суду на депутата-сумісника Геннадія Москаля. Про це передає кореспондент ForUm’у.

За словами Єфремова, Москаль зобов'язаний здати мандат, але якщо він відмовляється, то спікер повинен подати на нього до суду. Єфремов підкреслив, що Литвин покриває Москаля, тому той, як і раніше, залишається на двох посадах.

У свою чергу, спікер поінформував, що не знає правової сторони цієї проблеми, і просив регламентний комітет надати йому висновок щодо того, чи може одночасно у суді розглядатися дві справи стосовно нардепа із НУ-НС.

Як повідомляв ForUm, сьогодні Партія регіонів розвісила в сесійному залі нові плакати. Зокрема, у президії парламенту і ложі уряду висять гасла: «Геннадію Москалю, закон один для всіх»!», «Москалю, здай депутатський мандат!».

21 вересня спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що отримав від регламентного комітету ВР пропозицію направити документи до суду стосовно народного депутата із фракції НУ-НС Геннадія Москаля, який був призначений на посаду замміністра внутрішніх справ.

Раніше Геннадій Москаль заявив, що представник Партії регіонів Микола Могильов звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з проханням скасувати розпорядження Кабінету Міністрів від 19 серпня 2009 року про призначення Геннадія Москаля заступником міністра внутрішніх справ - начальником Головного управління МВС України у Криму. Судове засідання з цього питання відбудеться у четвер, 24 вересня.

Нагадаємо, Геннадій Москаль посідає одночасно дві посади: парламентарія – члена фракції Блоку «НУ-НС», і керівника Головного управління МВС у Криму - заступника міністра внутрішніх справ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1638