Генсек НАТО Андерс фог Расмуссен зустрівся у вівторок у Нью-Йорку з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, після чого він підтвердив, що Україна і Грузія можуть стати членами альянсу, якщо задовольнятимуть усім необхідним критеріям.

Це була перша зустріч президента Грузії з Расмуссеном (колишнім прем'єр-міністром Данії) на його новій посаді, повідомляє РІА «Новини».

Після закінчення зустрічі Расмуссен назвав її «конструктивною». У розмові з пресою він підтвердив, що «позиція НАТО щодо питання співпраці з Грузією залишається незмінною».

У силі також залишається рішення Бухарестського саміту, що означає, що Грузія і Україна стануть членами альянсу, якщо задовольнятимуть усім необхідним критеріям», - сказав Расмуссен.

За словами генсека альянсу, «дуже активно ведеться співпраця у рамках комісії Грузії і НАТО, робляться необхідні кроки для майбутнього членства країни в альянсі, задіяна щорічна програма співпраці НАТО з Грузією».

«Сподіваюся, що під час мого перебування на посту генсека НАТО буде серйозний прогрес у цьому напрямі», - сказав Расмуссен.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1696