Народний депутат із фракції НУ-НС Кендзьор у разі, якщо Верховну Раду відправлять у відпустку з жовтня по січень, буде змушений іти «розвантажувати вагони або копати людям картоплю». Так в інтерв'ю кореспондентові ForUm'у парламентарій прокоментував ідею Миколи Томенка про неоплачувану відпустку для депутатів ВР.

«Я щойно повернувся із відпустки, і у мене немає необхідності брати відпустку ще на три місяці. Мені б дуже не хотілося через деякі депутатські групи не працювати такий тривалий час, - каже Кендзьор. - Від мене особисто мало що залежить, але якщо депутати вирішать піти у відпустку, то на ці три місяці мені доведеться шукати іншу роботу, тому що у мене немає додаткових доходів. Піду кудись розвантажувати вагони або копати людям картоплю, щоб заробити на життя».

Водночас нардеп із фракції Блоку Литвина Валерій Баранов готовий піти у відпустку, «і звичайно, неоплачувану». «Якщо Верховна Рада не працює, не приймає закони, навіщо витрачати державні гроші? – зазначив парламентарій. - Готовий і без зарплати працювати, і можу вас запевнити, що для решти депутатів це не складе проблеми. Ви ж чудово розумієте, що тут сидять небідні люди».

Як раніше писав ForUm, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко пропонує депутатам працювати в округах з 19 жовтня 2009 року по 15 січня 2010 року.

Така ініціатива міститься у проекті постанови про порядок роботи Верховної Ради на час передвиборчої кампанії з виборів Президента України, зареєстрованому у парламенті у вівторок.

Автор проекту пропонує внести зміни до календарного плану 5-ої сесії, передбачивши роботу з виборцями для депутатів у жовтні, листопаді, грудні та у першій половині січня.

Крім того, Томенко пропонує парламентаріям на час передвиборчої кампанії взяти відпустку без збереження зарплати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405