Президент України Віктор Ющенко 7-8 вересня здійснить державний візит в Республіку Польща. Про це ForUm’у повідомили у прес-службі Глави держави.

Візит відбудеться на запрошення глави Польської держави Леха Качиньського.

Програма візиту передбачає переговори державних делегацій під головуванням Президентів двох країн, переговори з головою Ради Міністрів РП, зустріч з маршалком Сейму. Також Глава Української держави покладе квіти до Могили Невідомого солдата.

Важливими складовими візиту стануть: відкриття пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років на Вольському кладовищі у Варшаві, а також зустріч Ющенка з представниками місцевих властей і української громади у місті Перемишль. Там же Президент візьме участь у церемонії передання місцевій українській громаді приміщення Українського будинку.

Планується, що під час переговорів з вищими посадовими особами Польщі сторони обговорять весь спектр тем українсько-польської співпраці. Йдеться про питання глобальної, європейської і регіональної безпеки та стабільності; взаємодію у питаннях європейської і євроатлантичної інтеграції України; економічне, фінансове, трансграничне, регіональне співробітництво двох країн; співпрацю у підготовці до проведення Євро-2012, а також у гуманітарних, освітніх та інших питаннях. У ході переговорів Президент має намір окремо наголосити на необхідності активізації спільних зусиль у процесі українсько-польського єднання і примирення. Читайте на тему: Між українцями і поляками знову пробігла чорна кішка

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

422