У неділю на другому етапі ралі серії Дакар - «Шовковий шлях» бойовий Mitsubishi команди «Оптіма Лізинг Україна» прийшов до фінішу 24-м.

Гонщики стартували вранці з майданчика біля «Татнефть арены» у Казані і фінішували у місті Бугуруслан.

Перші місця сьогодні розділили між собою представники команди Volkswagen. Чемпіон Дакару 2009 Насер Аль Аттіях зі своїм екіпажем прийшов першим за 1 годину 10 хвилин і 15 секунд.

 

Іспанець Карлос Зайнц недалеко відстав від свого партнера по команді, пройшовши ділянку за 1 годину 13 хвилин 08 секунд. Замкнув трійку лідерів Марк Міллер, який відстав від лідера на 4 хвилини і 20 секунд.

«Ми проїхали сьогодні цікаву спецділянку довжиною 141 км. Велика частина якої пройшла по території траси Санкт-Петербург - Пекін, що будується. Покриття було в основному із утрамбованої глини. Тому їхати можна було досить швидко - середня швидкість складала 130-150 км. на годину. Не скажу, що ми особливо втомилися сьогодні, більше розігрілися перед завтрашнім днем. Але було кілька досить складних відрізків траси, де швидкісні ділянки раптово уривалася ямами або вибоїнами. В одному із таких моментів ми, набравши швидкість, потрапили на невеликий трамплін. Машина на якусь мить відірвалася усіма колесами від землі. Але все обійшлося – прекрасно спрацювали амортизатори і важка задня частина джипа, завантажена паливом, допомогла мені утримати автомобіль. Було так само кілька складних за навігацією місць, де схожі один на одну другорядні дороги збили з толку не одного учасника», – сказав засновник команди «Оптіма Лізинг Україна» і перший пілот Вадим Нестерчук.

«А загалом розчарувань від першого дня немає. Машина поводиться прекрасно. Зараз команда веде підготовку до завтрашнього етапу», – додав він, повідомляє «УНІАН».

У сьогоднішньому змаганні вантажівок упевнену і красиву перемогу здобув Gerald De Rooy на автомобілі IVECO. Молодший представник легендарної гоночної династії пройшов ділянку за 1 годину 22 хвилини. Всього на 12 секунд відстав від нього чинний чемпіон Дакара Володимир Чагін.

Марко Піана, який виступає за Україну у складі команди «Оптіма Лізинг Україна», прийшов 17-м, відставши від лідера гонки на 48 хвилин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1346