Новий сезон в українському парламенті ознаменувався не тільки традиційним блокуванням трибуни, але і заявою спікера українського парламенту Володимира Литвина про намір судитися з нардепами-сумісниками, які своєчасно не подадуть заяву про складання повноважень.


У свою чергу, «відомий» на сьогоднішній день сумісник нардеп-«самооборонець» Геннадій Москаль, який також потрапив «у чорні списки», в інтерв'ю кореспондентові ForUm'у переконливо попросив «пана Литвина не погрожувати йому».

«Не треба мені погрожувати, я сам знаю, що робити, і в стані самостійно ухвалити рішення», - зокрема, сказав він.

За твердженням нардепа, у нього у запасі є ще кілька тижнів для складання депутатських повноважень.

«Згідно з законом, у мене є тиждень чи більше для того, щоб я написав заяву. Тільки було б ще кому прийняти її у мене! Не встигла сесія початися, а робота вже заблокована – і так буде до Нового року! Так кому мені здавати повноваження: опозиції, коаліції? І, взагалі, хіба у Литвина це найосновніше питання на сьогодні, а я для нього «камінь спотикання»?», - поцікавився Москаль і додав: «А взагалі, мені здається, що питання, швидше, не в мені, а в тому, що ми вступили в передвиборчий процес. У мене був категоричний настрій здати депутатські повноваження у встановлений законом термін, але якщо парламент не працюватиме, то здавати їх дійсно буде нікому. Отже, нехай спочатку між собою розберуться. А заразом і запитають самі себе, що краще: непрацюючий депутат у непрацюючому парламенті чи працюючий депутат у непрацюючому парламенті?»

Що ж, «виклик зроблено». І, як мовиться, поживемо – побачимо, чим закінчиться ця «дуель».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

668