24 серпня на головній сцені Майдану Незалежності з нагоди свята набивали шлунки. Десять учасників, серед яких фермери, будівельники, журналісти і співробітники ресторанів з різних куточків України, жадібно поглинали національне блюдо на швидкість. Перед ними виставили по величезній мисці, в кожній — рівно по 100 вареників з картоплею. Щоб не їли «насухо», учасникам дали ще по великій тарілці із сметаною, шкварками і воду. На поїдання відвели 7 хвилин.

Переможцем третього всеукраїнського чемпіонату став бармен з Києва Олександр Савченко, який з'їв за 7 хвилин аж 67 вареників з картоплею. За що отримав путівку до Єгипту. Троє інших учасників, що проковтнули трохи менше, увійшли до збірної України, яка братиме участь у світовому чемпіонаті. Але їм явно потрібно ще довго тренуватися. Адже світовий рекорд — це 100 вареників за 1 хвилину і 39 секунд. Встановлений він на світовому чемпіонаті в Нью-Йорку в 2005 році. Утішає лише те, що це заслуга нашого колишнього співвітчизника, екс-одесита з характерним прізвищем, Олега Жорницького. А першим чемпіоном України в 2006 році став житель Львівської області, що з'їв сотню за 5 хв і 22 секунди, - повідомляє «Сьогодні».

Виправдовує учасників чемпіонату в Києві те, що вчора вареники були мало не вдвічі більші, ніж на попередніх турах. Це визнає і головний організатор конкурсу — українець, громадянин США Олександр Гутмахер. «Савченко з'їв 67 вареників. Але якщо міряти по маленьких, то це приблизно 134!» — втішає він переможця. Сам же Савченко, який ледве пересувався після конкурсу, признався нам, що все ж таки віддає перевагу вареникам з м'ясом, а не з картоплею. «З м'ясом з'їв би більше», — сказав він.

 
 

Фото Володимира Сіндєєва

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394