Російський політик Борис Нємцов вважає вступ до НАТО суверенним правом України.

«Вступати Україні в НАТО чи ні – це питання України. Україна - незалежна держава», - сказав Нємцов.

Він зазначив, що в Україні існують полярні думки з цього питання.

При цьому, за його словами, це питання має вирішуватися виключно за наслідками проведення всеукраїнського референдуму. «Коли проводити референдум - ви самі вирішуйте, але референдум потрібен», - сказав Нємцов. Він нагадав, що проведення референдуму щодо вступу країни до Альянсу відповідає і статуту НАТО.

Водночас він висловив думку, що керівництво України, написавши лист про готовність України до приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, тим самим хотіло засвідчити «безповоротність руху України до Європи», передає «УНІАН».

Коментуючи висловлювання низки політиків Державної думи Російської Федерації про перегляд Договору про дружбу і співпрацю між РФ і Україною, Нємцов назвав їх «істерикою».

«У нас Держдуми як самостійної організації не існує. Це вам не Україна. Це у вас Ющенко сказав, Тимошенко поправила, а Янукович вніс істотні зміни... Тому ці заяви не є заявами Державної думи в тому сенсі, як заяви Верховної Ради», - сказав він.

При цьому Нємцов зазначив, що «істерична реакція шкодить нашим відносинам і зовсім не вирішує проблему вступу України в НАТО».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

442