Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України у Донецькій області припинили діяльність організованої злочинної групи у складі посадових осіб виробничого підприємства «Шахта ім. Стаханова» держпідприємства «Червоноармійськвугілля». Зловживаючи службовим положенням, службовці займалися розкраданням гірничо-шахтного устаткування в особливо великих розмірах. Про це ForUm’у повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Як встановили оперативники УБОЗ, до складу організованої злочинної групи входило п'ятеро керівників середньої ланки, зокрема, майстер цеху і два начальники дільниць. Учасники ОЗГ чітко розподілили свої злочинні ролі і дотримувалися строгої конспірації. Так, один зловмисник знаходив клієнтів для збуту викраденого гірничо-шахтного устаткування. Двоє інших безпосередньо здійснювали розкрадання ГШУ, що знаходилося у них в розпорядженні. Останні забезпечували безперешкодний вивіз викраденого з території шахти.

Усіх зловмисників затримано. За даним фактом слідчим відділом ГУ МВС України у Донецькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.191 ч.4 (привласнення, розтрата майна або заволодінням ним шляхом зловживання службовим положенням) Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають до восьми років позбавленням волі.

Згідно з рішенням Червоноармійського суду, на виробничому підприємстві «Шахта ім. Стаханова» призначена позапланова ревізія фінансово-господарської діяльності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457