Конституційний Суд України ухвалив рішення про неконституційність норм Регламенту Верховної Ради. Про це повідомив лідер фракції Блоку Литвина Володимир Литвин у середу в ході засідання дорадчої ради фракції.

«Учора Конституційний Суд ухвалив рішення про неконституційність регламенту Верховної Ради, - сказав Литвин. - Таким чином зруйнував той єдиний обруч, який ВР тримав», передає «УНІАН».

Як повідомлялося, зокрема, 24 січня КС почав розгляд справи про конституційність норм Регламенту ВР щодо депутатських запитів.

Згідно з частиною 2 статті 219 Регламенту, депутатський запит може бути внесений за умови, якщо заздалегідь народним депутатом направлялось депутатське звернення з даного питання, на яке у встановлений законом термін не дано відповіді, або ця відповідь не задовольняє ініціатора звернення.

Цією статтею Регламенту ВР мали бути обов'язково представлені до депутатського запиту копії попереднього направлення депутатського звернення і копія відповіді на нього.

50 народних депутатів, які звернулися до КС, вважають, що рішення Верховної Ради України було прийняте всупереч статті 19 Конституцій України. Вони зазначали, що окремі положення рішення про Регламент істотно обмежили право народних депутатів України, а відповідно, і їхніх виборців, на направлення депутатського запиту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515