Голова парламенту України Арсеній Яценюк висловив упевненість в тому, що у разі вступу України в НАТО Росія «не застосовуватиме важелі економічної дії на неї», зокрема, у питаннях постачання газу.

«У нас дуже близькі й тісні контакти, і ми дуже поважаємо один одного, щоб застосовувати якісь важелі тиску», - сказав він журналістам у середу.

При цьому він закликав не політизувати питання поставок газу на Україну, і для цього перевести його рішення в «економічну, ринкову, а не політичну площину».

Для цього, вважає Яценюк, мають бути забезпечені тривалий контракт поставок, гарантії цих поставок, а також зрозумілі правовідносини у сфері ціноутворення щодо газу, передає «РІА «Новини».

«Тоді всі надумані питання відразу відпадуть, і не буде політичних спекуляцій на газовому ринку», - заявив Яценюк.

Нагадаємо, проти можливого вступу України у НАТО виступає Росія. У вівторок спікер Держдуми Борис Гризлов заявив, що РФ буде змушена вжити адекватних заходів.

Напередодні Бухарестського саміту у країн-членів НАТО не було єдиної позиції щодо можливого приєднання України до ПДЧ. Скептично до такої можливості ставляться Франція, Німеччина, Бельгія, Нідерланди. У вівторок прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон заявив, що його країна не підтримає заявку України та Грузії на приєднання до ПДЧ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430