Секретаріат Президента підкреслює необхідність повторного винесення на розгляд засідання уряду ряду проектів актів Кабміну.

Про це мовиться в листі, адресованому уряду, глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги, - повідомляє прес-служба Президента України.

Секретаріат Президента України за дорученням Глави держави проаналізував стан оформлення рішень, прийнятих на засіданнях Кабінету міністрів України за період з 18 грудня 2007 року по 19 березня 2008 року, - всього 235 постанов і 670 розпоряджень.

Під час аналізу було виявлено, що деякі з актів Кабінету міністрів України, які були прийняті на засіданні уряду шляхом голосування більшістю голосів посадового складу Кабінету міністрів, не були підписані прем'єр-міністром України і, як наслідок, не опубліковані, - передає «УНІАН».

Серед таких рішень Секретаріат звертає особливу увагу на Постанови Кабінету міністрів України: «Про затвердження Порядку надання в 2008 році спеціальних дозволів на користування надрами» (протокол №9 засідання Кабінету міністрів України від 27 лютого 2008 року); «Про деякі питання підвищення ефективності митного контролю» (протокол №10 засідання Кабінету міністрів України 5 березня 2008 року), яким передбачається затвердження Переліку пунктів пропуску через державний кордон, які потребують першочергового встановлення в 2008 році рентгено-телевізійних скануючих систем для контролю великовантажних транспортних засобів; «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам органів прокуратури» (протокол № 11 засідань Кабінету міністрів України від 12 березня 2008 року) і Розпорядження Кабінету міністрів України: «Про заходи щодо прискорення проектування і будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва» (протокол №3 засідання Кабінету міністрів України від 23 січня 2008 року); «Про передачу цілісного майнового комплексу навчально-спортивної бази з літніх видів спорту в м. Львові» (протокол №4 засідання Кабінету міністрів України від 30 січня 2008 року), розробленого у виконання Указу Президента України від 24 жовтня 2007 року № 1005 «Про деякі питання підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».

«Про схвалення Державної цільової програми розвитку аеропортів України на період до 2020 року» (протокол №10 засідання Кабінету міністрів України від 5 березня 2008 року).

Крім того, урядом не видано сумісне розпорядження з Національним банком України щодо плану антиінфляційних заходів на 2008 рік, підтриманого на засіданні Кабінету міністрів України ще 22 лютого 2008 року (протокол №8 засідання Кабінету міністрів України від 22 лютого 2008 року).

У Секретаріаті Президента нагадують, що згідно з параграфом 73 Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 18 липня 2007 року № 950, передбачено, що прийняті акти Кабінету міністрів прем'єр-міністр підписує в день проведення засідання. Акт, прийнятий Кабінетом міністрів з поправками, оформляється у визначений ним термін з урахуванням того, що такий акт повинен бути підписаний прем'єр-міністром не пізніше, ніж у період до проведення чергового засідання Кабінету міністрів. Інакше рішення Кабінету міністрів про ухвалення акту вважається недійсним, наслідком чого є повторний розгляд такого акту на засіданні Кабінету міністрів.

«Враховуючи викладене, Секретаріат Президента України просить повторно винести на розгляд засідання уряду проекти вказаних актів Кабінету міністрів України», - пише в своєму листі Балога.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472