Питання інфраструктури і фінансів будуть пріоритетними на наступному засіданні українсько-польської сумісної координаційної ради з питань підготовки і проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Глави держави, про це заявив в інтерв'ю журналістам заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий.

За його словами, уряди України і Польщі повинні до 15 вересня завершити опрацьовування тексту рамкової двосторонньої угоди відносно «Євро-2012». «Я переконаний, що головними моментами цієї зустрічі буде обговорення підписання угоди, інфраструктури і фінансів», - сказав Чалий.

Він відзначив, що зустріч орієнтовно відбудеться наприкінці вересня - в першій половині жовтня на території Польщі, - передає «УНІАН».

Коментуючи сьогоднішні переговори України і Польщі, Чалий підкреслив, що на них була узгоджена концепція координаційної ради, її структура, а також структура майбутньої рамкової двосторонньої угоди.

Щодо фінансового питання, - як відзначив він, - актуальною є тема залучення до підготовки Євро-2012 коштів Євросоюзу. О.Чалий нагадав, що Польща має більше нагоди в цій сфері, «оскільки має значні кошти Євросоюзу на розвиток інфраструктури». Що стосується України, - як сказав він, - то частина грошей, очевидно, може бути привернута для побудови пунктів перетину українсько-польського кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375