Нехай живе наш суд, найбільш районний суд у світі! Так можна перефразовувати відому репліку з «Кавказької полонянки» стосовно українських політичних реалій. Звітний тиждень почався у вівторок. І зразу ж – гучна подія, гідна передовиці в таких найпопулярніших виданнях як «USA Today» або «Бобруйські відомості». Артемівський районний суд міста Луганська заборонив центральним органам влади, до яких відноситься і ЦИК, проводити дострокові парламентські вибори.

Це безсумнівно сенсаційне рішення поставило питання про ефективність роботи іншого вітчизняного суду – Конституційного. Нині всі задаються питанням: скільки часу буде потрібно КС, щоб визначити законність розпуску Президентом Верховної Ради? Думки експертів розділилися, але всі вони сходяться в одному: для прийняття рішення будуть потрібні місяці. Тобто на тижні, не говорячи вже про дні, рахунок не йде. В цій ситуації рішення Артемівського райсуду підоспіло дуже до речі. В наявності економія часу і матеріальних ресурсів.

Збіг чи ні, але того ж дня (перший робочий день після пасхальних свят) на Майдані зібралося 50 тисяч чоловік, щоб підтримати коаліцію, а заразом – взяти участь у грандіозному конкурсі політичних частушок і промов. Оцініть глибину творчої думки: «Проти Ради тільки гади!». Або ось це, що претендує на геополітичне осмислення процесів, що відбуваються: «Відміни свій указ, тут тобі не Гондурас!». Загалом, народ веселився щосили. Веселощі ці передалися виступаючим на сцені громадянам. Так, у пориві викривального екстазу комуніст Борщевський почав весело скандувати «Оранжевій сволоті – ні!», але організатори дійства відключили йому мікрофон. Шкандаль! Де ж свобода слова?

Вже наступного дня опозиція зуміла переплюнути коаліцію. Ні, не в масовості мітингуючих, а в їх, так би мовити, якісній складовій. По вулицях столиці курсував чорний джип з бабою Параскою, що висунулася з люка, у миру – Прасков’єю Королюк. Володарка партквитка «Нашої України» скандувала: «Зраду геть!». Її поява на вулицях, як відзначають інформагентства, викликала у перехожих нездоре пожвавлення. Ще б! Адже, за соціологічними чутками, баба Параска – головний конкурент Вірки Сердючки на майбутніх президентських виборах!

Тим часом партія «Реформи і Порядок» разом з УСДП увійшла до виборчого блоку Юлії Тимошенко. Віктор Пинзеник і Євгеній Корнійчук зробили те, що не вдалося «нашоукраїнцям» і злилися з Юлією Володимирівною в організаційному екстазі. Тимошенко, нагадаємо, відмовилася блокуватися з НУ. Мовляв, по окремості наберемо більше голосів, а там подивимося, хто є «ху».

«Наша Україна», узявши на озброєння прислів'я «гріх вдаватися до смутку», розвернула кипучу передвиборчу діяльність. Так, вже відомо, що список НУ очолить кумир чесних міліціонерів всього світу Юрій Луценко. Разом з Юрієм Віталійовичем до списку увійдуть і такі монстри вітчизняної політики як екс-керівник «Пори» Євгеній Золотарьов і просто улюбленець президента Тарас Стецьків. А ось рухівцю Михайлу Поживанову цілком можуть показати дулю. І все через главу Руху Бориса Тарасюка, який образився, коли замість нього на пост міністра закордонних справ за підтримки опозиційних фракцій був призначений Арсеній Яценюк.

Сам Тарасюк, тим часом, зблокірувався з Анатолієм Матвієнком (УРП «Собор») і Юрієм Костенком (УНП). Новостворений блок отримав гучну назву: блок національно-демократичних сил Українська Правиця. Лідери трьох партій-засновниць вже навіть поділили майбутні депутатські мандати. В тому, що вони (мандати) будуть, ніхто з святої трійці, схоже, не сумнівається. Ех, їм би з такою упевненістю книги про мережний маркетинг писати!..

Четвер був відзначений видатною в усіх відношеннях прес-конференцією Глави держави. Віктор Андрійович був в ударі. Наприклад, оцінив совість «пересічного українця» в 60-100 гривень. Потім закликав її (совість) не продавати з унікальним формулюванням: мовляв, ще невідомо, чи дадуть вам (українцям) ці гроші. Кажучи про можливість дострокових президентських виборів, Ющенко видав довгий спіч, завершивши його фразою: «Давайте мух відділяти від котлет». На завершення Президент розказав несамовиту історію про свою дочку Софійку. Виявляється, дівчинка зовсім не вміє читати. Але головне не в цьому, а в тому, що, зустрівши де-небудь чий-небудь герб, Софійка питає: «Там написано Ющенка?». Ось, ще читати не вміє, а вже думає про фамільний герб. І тато туди ж: хочу, мовляв, щоб прізвище моя не пропало і було в деякій мірі увічнене. Ось, виявляється, для чого Президенту потрібні щоквартальні зустрічі з пресою! Мов, раз вже зібралися, то давайте поговоримо про мене.

Не втихають пристрасті в Центрвиборчкомі. Члени ЦВК волею доль опинилися по різні сторони барикад. Одні готові починати виборчу кампанію цю ж хвилину. Інші закликають почекати рішення Конституційного суду. Паралельно в будівлі Центрвиборчкому лютує епідемія невідомої хвороби – вже чотири члени ЦВК знаходяться на лікарняному.

Партія «Братство» отримала цього тижня чергову дозу піару, цього разу – з кримінальною домішкою. В четвер у партійному офісі «Братства», що розташований у самому центрі столиці на вулиці Грушевського, почалася поножовщина. Виною всьому лекція, під час якої присутні в залі, очевидно, не зійшлися в думках. З'ясувати відносини вирішили, не перериваючи оратора, там же, посеред залу. Підсумок дискусії: п'ять чоловік отримали ножові поранення (цікаво, вони на кожну лекцію з ножами ходять?), двоє з них були госпіталізовані. І, що найобразливіше, МВС розказало всі подробиці інциденту, за винятком найголовнішого: до цих пір ніхто не знає, що за тема була у нещасливої лекції. Погодьтеся, це інтригує. Уявіть, скільки сміху буде, якщо темою виявиться щось подібне - чи «Є життя на Марсі?». Вчені ради вузів стосовно напруження пристрастей ну просто відпочивають на фоні «братчиків»!

А Леонід Черновецький під шумок політичних баталій вирішив придбати підводний човен. Причому за рахунок бюджету. Але не для особистих розважальних катань, а з виключно благими намірами. Мерія збирається очистити дно київських водоймищ від сміття і тим самим підготувати їх до нового купального сезону. Одночасно влада збирається закупити для боротьби з водоростями партію спеціально навчених травоїдних риб. Загалом, якщо раптом влітку, відпочиваючи на березі Дніпра, ви побачите перископ підводного човна – не дивуйтеся. А ось з рибами будьте напоготові: нехай їх «травоядність» перевіряють на собі водорості!

Кохаймося!

Завжди ваш

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

879