У вівторок, 17 квітня, Конституційний Суд України на пленарному засіданні почне у формі невідкладного конституційного виробництва розгляд справи за конституційним поданням 53 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» від 2 квітня 2007 року № 264. Про це повідомили в прес-службі КС.

Суддя-доповідач по справі - Сюзана Станик.

Початок засідання о 09.30 .

Як відзначили в прес-службі КС, відповідно до Регламенту Конституційного Суду України, представники засобів масової інформації, акредитовані при Конституційному Суді України, проходять у Зал засідань на відведені для них місця за акредитаційними посвідченнями, інші журналісти - за списком, поданим прес-службою КС, і обов'язковим пред'явленням редакційного посвідчення.

Як раніше повідомляв ForUm, суддя Конституційного Суду України Сюзана Станик заявляє, що поза рамок найвищого судового органу держави певні сили створюють всі умови для того, щоб дискредитувати суд і не дати його членам виконувати свої обов'язки.

Станик заявила: «Створити таку ситуацію, щоб робота Конституційного Суду була визнана недієздатною. Тобто, щоб єдиний орган конституційної юрисдикції в нашій державі - Конституційний Суд - наше суспільство вважало нездатним виконувати свої відповідальні перед державою і народом України обов'язки».

Нагадаємо, в інтерв'ю польським ЗМІ Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що в тому випадку, якщо Конституційний Суд України не визначиться в найкоротші терміни щодо відповідності Конституції України Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, то його потрібно буде розпустити. «Якщо ми переконаємося, що Конституційний Суд не здатний ухвалювати рішення, і він знаходиться під впливом тієї або іншої політичної сили, ми повинні ухвалити рішення розпустити цей Конституційний Суд», - заявив прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

518