Партія регіонів закликає Президента України Віктора Ющенка відмінити указ про проведення дострокових парламентських виборів для того, щоб зберегти умови для нормального діалогу на майбутнє. Про це заявив народний депутат Тарас Чорновіл на прес-конференції в четвер.

При цьому він відзначив, що ПР сподівається, що Президент відмінити свій указ ще до рішення Конституційного суду, і це зніме всі проблеми. «В цьому випадку ми готові виконати побажання Президента практично по всіх напрямах і сферах, які не суперечать Конституції», - сказав депутат.


За словами Чорновола, якщо рішення КС буде не на користь Президента, то коаліція опиниться в ситуації, коли буде необхідно вести переговори з людиною, яка свідомо порушила Конституцію. «Тому ми сьогодні максимально звертаємося до Президента з проханням переглянути свій указ, щоб зберегти умови для нормального діалогу на майбутнє», - сказав він, передає «УНІАН».


Чорновіл відзначив також, що вважає прийнятним варіант відміни президентського указу про дострокові вибори на підставі юридичної і фізичної неможливості його виконання.


Крім того, він не погодився з думкою деяких соціологів, які прогнозують, що соціалісти можуть не потрапити до наступного парламенту. «Якщо вони напружать добре свої електоральні зусилля, вони можуть вийти на 3% і пройти, але реально замість 239 у нас є шанс отримати десь близько 245 місць у парламенті», - додав Чорновіл.

Він також відзначив, що не вірить у силовий характер розвитку подій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

650