Народний депутат України Олександр Третьяков вважає, що на Конституційний Суд України здійснюється публічний тиск, організований командою Віктора Януковича і безпосередньо прем'єр-міністром.

Як повідомляє прес-служба «Нашої України», Третьяков заявив: «Я маю інформацію, що сьогодні вранці прем'єр-міністр телефонував голові Конституційного Суду Івану Домбровському і намагався на нього «тиснути», виражаючи надію побачити висновки Суду про неконституційність Указу Президента про розпуск парламенту. Після цього на засіданні уряду Янукович заявив, що голова КС збирається подати у відставку», передає «УНІАН».

При цьому Третьяков відзначив: «Якщо раніше нинішня влада в особі членів Кабінету міністрів здійснювала тиск на суддів КС непублічно, то тепер вона це робить, не приховуючись ні від кого. Сьогодні Янукович продемонстрував це прямо перед телекамерами, ні від кого не приховуючись».

Як повідомлялося, Янукович заявив, що голова Конституційного Суду Домбровський сьогодні має намір подати у відставку.

Також прем'єр повідомив, що йому сьогодні стало відомо про те, що на голову КС здійснюється тиск, не уточнивши, від кого саме. Прем'єр назвав голову КС Домбровського порядною людиною, «якій ми довіряли».

Крім того, на засіданні парламенту голова ВР Олександр Мороз повідомив, що Домбровський подав заяву про складання своїх повноважень. «Вам довірили відповідальну посаду голови Конституційного Суду, судді Конституційного Суду - несіть цей тягар, відповідайте перед Конституцією, перед суспільством, яке доручило Вам цю місію, і не посилайтеся, що вам важко», - сказав Мороз на адресу голови КС.

В той же час сьогодні відбулося засідання Конституційного Суду України, на якому була розглянута заява голови КС Домбровського про його звільнення з посади за власним бажанням. За даними прес-служби КС, більшістю голосів на засіданні, в якому брали участь всі 18 суддів, ця заява була відхилена.

Таким чином, Домбровський залишається головою Конституційного Суду України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

450