Пропонуємо вам кращі цитати українських політиків з 19 по 25 березня.

«Не потрібно через 70 років викручувати один одному руки, кажучи: ось який я патріот, тому що сказав так, а ти не сказав так, так я на тебе доповім», - голова Верховної Ради України Олександр Мороз вважає недоцільним введення кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору в Україні.

«Це слабка і дешева мильна опера, яка закінчиться нічим», - глава Секретаріату Президента України Віктор Балога про ситуацію навколо колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

«Я звик їсти просту їжу, їм її трохи, звик спати на одному ліжку, але дістаюся до нього не раніше дванадцятої ночі», - прем'єр-міністр Віктор Янукович про своє особисте життя.

«Я багато думаю про політику, багато думаю про вчинки різних політиків. Я міг би дуже багато розповісти вам про те, що відбувається в українській політиці. Вона має свої особливості, тому що я був у парламенті дев'ять років», - мер Києва Леонід Черновецький про політику.

«Про мене вже казки розповідають, як я це роблю, і анекдоти. Я до цього вже звик, хоча ця звичка нехороша», - прем'єр-міністр Віктор Янукович про те, як він бореться з неплатниками.

«Вони мучаться, перебуваючи в опозиції. Це серйозні бізнесмени, які не братимуть гроші – їм набридло грати в дитинство», - народний депутат з Партії регіонів Віктор Тихонов заперечує, що депутати, які приєдналися до коаліції, отримали гроші.

«Голодний міліціонер не буде вам служити. Голодний солдат думає про те, як поїсти, а ситий солдат думає, як виконати свій обов’язок перед державою», - міністр внутрішніх справ України Василь Цушко про своє бачення боротьби з корупцією.

«Це шантаж, щоб Президент йшов на поступки. Не вірю, що весняне загострення всіх «хотелок» зможе привести до 300 голосів», - народний депутат України, член фракції «Наша Україна» Микола Катеринчук про обіцянки, що до кінця весни коаліція розшириться до 300 депутатів.

«Солідним людям принизливо ходити цугом за одним або однієї з залу, тому що комусь хочеться влади», - голова Верховної Ради України Олександр Мороз упевнений, що до травня парламентська більшість налічуватиме 300 народних депутатів.

«Мрія для держави повинна бути в одному – хоча б три роки спокійно працювати без революцій. Питання не «революціями вирішується. Потрібно припинити скиглити, тому що народ перетворився в скигліїв», - міністр внутрішніх справ України Василь Цушко заявляє, що не допустить втягування міліції в політику.

«Головна її мета – не конструктивна критика…, а постійне бродіння по Києву, регіонах і закордонню з «ложкою дьогтю». Ось здається, що наша Баба Яга завжди проти», - лідер фракції «Регіони України», координатор антикризової коаліції Раїса Богатирьова про плани Тимошенко.

«Оскільки ці люди давним-давно відчували себе незатишно і некомфортно в середовищі групи політичних психопатів, які примушували їх то виходити, то заходити, то сидіти на місці, то не дихати чи дихати нечасто», - народний депутат України, член ПР Ярослав Сухий про позицію Партії промисловців і підприємців.

«Ще вчора ввечері всі ЗМІ оголосили, що ви перший віце-прем'єр, сьогодні ви міністр, я не знаю, що буде до вечора, але я вважаю, що в 2007 році мірилом зради має бути «один Кінах», - народний депутат України з фракції БЮТ Володимир Яворівський про призначення Кінаха.

«Вони повинні були подумати про те, що вони з мильного міхура роблять чергового національного героя, і можуть зіграти дуже погану роль», - народний депутат України, член фракції «Регіони України» Тарас Чорновіл переживає подвійні відчуття у зв'язку з обшуком у квартирі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

«Огризко – це той же самий Івченко, такий же дебіл, який їхав до Москви по газових переговорах і, розмовляючи з Міллером, вимагав перекладача», - народний депутат Ярослав Сухий з Партії Регіонів про кандидата на пост міністра закордонних справ.

«Може, не дуже етично так говорити, але ця ідея, на мій погляд, повна маячня», - народний депутат України, член СПУ Євгеній Філіндаш оцінив ідею Президента України Віктора Ющенка про введення кримінальної відповідальності за публічне заперечення геноциду, Голодомору і Голокосту.

«Я виступаю за те, щоб… перед тим, як потрапити в партійний список, кандидат в нардепи повинен мати на руках довідку з психоневрологічного диспансеру про те, що він не дурень», - народний депутат з Партії регіонів України Ярослав Сухий про поточну політичну ситуацію.

«Мені просто жаль Президента, адже його постійно підставляють, а права рука не знає, що робить ліва. Я благаю Бога, щоб Віктор Балога ще раз Президента не підставив, а то може він знову який-небудь папірець підпише», - заступник глави депутатської фракції Партії регіонів у Верховній раді Михайло Чечетов вважає, що глава Секретаріату Президента Віктор Балога «підставляє» Главу держави своєю роботою.

«Ви бачите самі, наскільки вона різношерста: від біологічних націоналістів до капіталістів компрадорського складу типу Жванії чи Порошенка», - лідер фракції СПУ Іван Бокий вважає, що у фракції «Наша Україна» немає єдності.

«У мене складається враження, що я щодня подаю руку, жодного кривого слова не сказав нікому з вас. Чому я кожний ранок одержую каміння від когось», - Президент України Віктор Ющенко про необхідність пошуку розуміння.

«Легенди ходять про Печерський суд, легенди ходять про десятки судів. Не виключаю, що він не виключає того, що Ісус Христос зі своїми десятьма заповідями міг би програти в Печерському суді», -
Президент України Віктор Ющенко розкритикував судову систему.

«Я просто подумала, що у Президента гостра форма якогось політичного романтизму. Настільки гостра, що, мені здається, треба всім нам цю гостру форму романтизму лікувати.», - лідер БЮТ Юлія Тимошенко про переговори Президента з прем'єр-міністром і головою Верховної Ради.

НАЙСВІЖІШІ ЛЯПИ УКРАЇНСЬКИХ ПОЛІТИКІВ ЧИТАЙТЕ В РУБРИЦІ «ЦИТАТНИК»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4258