Прийшла весна, а батареї в коридорах влади продовжують розпікатися, як у люті морози. Тому, мабуть, у багатьох наших керівників на передостанньому березневому тижні стався перегрів. Іншими словами, тиждень вийшов ну просто дуже гарячим.

Початок температурному шаленству поклав Президент. У понеділок Ющенко виступив з черговою пропозицією (цікаво, якою за рахунком?) ввести «кримінальну відповідальність» за заперечення Голодомору. Попутно нагадав, що «більш ніж у сімдесяти державах Європи існує кримінальна відповідальність за публічне заперечення Голокосту». За великим рахунком, у нас кожний має право висловлювати свою власну думку, навіть якщо ця думка Президента. Проте ж незрозуміло, на якій відповідальності наполягає Віктор Андрійович, якщо в природі існують лише адміністративний і кримінальний її різновиди.

Можливо, Янукович, коли говорив про наявність в країні дискусії між різними політичними силами, мав на увазі і незгоду в географічних питаннях. Наприклад, острів Зміїний – це, власне, острів чи звичайна скеля? Хто відкрив Америку – Колумб чи вікінги? Загалом, каменів спотикання між коаліцією і опозицією достатньо. Як і скель.

Один з таких камінчиків – посада міністр закордонних справ. Ющенко проявив надзвичайну завзятість, яка межує з упертістю, коли запропонував Раді, вже в котре, призначити главою МЗС Огризка. Рада з не меншою завзятістю цю кандидатуру «прокотила». Тут до Юстаса… пардон, Ющенка дійшло, що на милування нема силування, особливо у випадку з Огризком. І Гарант, засмучений черговою невдачею, запропонував парламенту проголосувати за Яценюка.

Проголосували. Прудкий молодий чоловік став міністром, чим невимовно зіпсував сподіванки свого попередника Тарасюка – Борис Іванович висловив сумнів у професійних якостях Яценюка. Міністрами також стали Яцуба (регіонального розвитку і будівництва), Попов (ЖКГ) і… Кінах (економіки). Так-так, не дивуйтеся. Скоро від опозиції не залишиться і сліду. Анатолій Кирилович після свого раптового переходу в коаліцію встиг не тільки міністром стати, а ще й привів з собою футбольну команду в 11 нардепів.

Екс-соратники Кінаха, звичайно, лютували... Ющенко назвав призначення його главою Мінекономіки ганьбою, Турчинов щось кричав про 30 срібних. Загалом, зійшлися на тому, що Кінах – такий же зрадник, як і Мороз, тільки калібром трохи менше.

Сам Мороз, тим часом, з задоволенням прийняв у коаліції колишніх колегу по Майдану (пам'ятайте, як мило виглядав на сцені цей квартет - Ющенко, Тимошенко, Мороз і Кінах?). Сан Санич навіть пообіцяв до травня набрати конституційну більшість в три сотні голосів. Це, зізнатися, було б здорово. Наприклад, виборець може відразу запитати: «А як же російська мова?». Цікаво, що в цьому випадку відповідатимуть обрані.

Звичайно, що після приходу Кінаха, а також після того, як Янукович констатував відсутність в країні парламентської кризи, назва коаліції втратила свою актуальність. Першими це, до речі, помітили в опозиції. Напевно, тому що у них часу більше. Загалом, коаліцію перейменували. Тепер вона - коаліція національної єдності. Щасливий Чорновіл пообіцяв міняти назву всякий раз, коли більшість поповнюватиметься – хоч щодня!

Активна на тижні була не тільки Рада, але і Генпрокуратура. ГПУ спочатку заявила про часткове виправдання екс-губернатора Сумщини Щербаня, а потім прийшла в гості до Луценка. Причому прийшла о шостій ранку. Напевно, щоб господаря будинку застати.

Обшук у квартирі Юрія Віталійовича тривав сім годин. Шукали переважно зброю (будучи міністром МВС Луценко любив дарувати пістолети кому завгодно). Знайшли закордонний паспорт, медичну картку і членський квиток ВЛКСМ (!). Наступного дня господарю запропонували з'явитися на допит у Генпрокуратуру, а всім тим, хто одержував від нього в подарунок зброю, здати оне до органів. Третьяков здавати пістолет відмовився – тепер судитиметься з Цушком.

ГПУ ж порушила проти Луценка кримінальну справу за статтями, якими інкримінують зловживання владою і незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. Справу цю з успіхом... закрив Подільський райсуд Києва. Взагалі, нашим судам якраз впливати не тільки на українську, але і на світову політику. Скажімо, зібралися США ціни на нафту підняти, а ми тут як тут: узяли та і припинили це дійство рішенням будь-якого районного суду. Країні – пошана, автомобілістам – дешевий бензин... Ось яка судова реформа нам потрібна!

Обезголовлена СБУ прагнула не відставати від колег з Генпрокуратури. Хтось в.о. глави СБУ Наливайченко повідомив, що його відомством отримана інформація про можливу загрозу життю лідера БЮТ. Яка саме інформація і звідки отримана – невідомо. Можливо, Юлію Володимирівну в чаті образили, пообіцявши дати стусана? Якщо так, то до такої загрози потрібно віднестися зі всією серйозністю. Адже науково-технічний прогрес розвивається такими швидкими темпами, що вже завтра можна буде спутати віртуальну реальність з реальною віртуальністю. А це вже не жарти!

Кінець робочого тижня відзначився прес-конференцією прем'єра. Віктор Федорович піддався загальному п'ятничному хвилюванню і навіть розкрив деякі таємниці свого особистого життя. «Я звик їсти просту їжу, їм її трохи; звик спати на одному ліжку, але дістаюся до нього не раніше дванадцятої ночі», - розповів Янукович. Глава уряду також похвалився успіхами свого внука, з яким він, за його ж словами, недавно змушений був подивитися якийсь мультфільм – малюку було цікаве знати думку відомого діда.

Закінчився тиждень сеансом одночасного хрещення під керівництвом нардепів від «Нашої України» Петра Ющенка і Лілії Григорович. Захід відбувся в обійсті сімейства Ющенків – селі Хоружівка Недригайлівського району Сумської області. Петро Андрійович і Лілія Степанівна стали хрещеними батьками для 42-х вихованців місцевого інтернату.

Експерти не можуть передбачити, як розвиватиметься ситуація далі. Адже за традицією хресні повинні регулярно дарувати дітям подарунки і взагалі всіляко їм допомагати, зрозуміло, особисто. Проте навряд чи хтось, якщо він навіть народний депутат, зможе дотримуватися цієї традиції, якщо кількість хрещеників сягає півсотні. Таким чином, можна говорити про формальність вищезазначеної процедури. А якщо так, то незрозуміло, чому організатори масового хрещення забезпечили таку низьку явку виборців… пробачте, хрещеників. Раптом було б побито світовий рекорд, що належить, з чуток, князю Володимиру?

От, шкода, не можна хреститися вдруге. Нас би в книгу рекордів Гіннеса без черги взяли!

Кохаймося!

Завжди ваш

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

816