27-29 березня на запрошення президента Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Ричарда Судрієтта Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович візьме участь у 4-й щорічній конференції Глобальної виборчої організації на тему: «Кожен голос важливий», яка проходитиме у м. Вашингтоні (США). Про це ForUm’у повідомили у прес-службі ЦВК.

Протягом цього представницького форуму відбудуться десять пленарних засідань та кілька пленарних сесій. Учасники конференції розглянуть різноманітні питання виборчого процесу, зокрема такі, як використання виборчих технологій, засоби масової інформації і вибори, вирішення виборчих спорів, професійний розвиток тощо. У рамках конференції передбачено низку інших заходів, серед яких буде проведена виставка виробників обладнання для виборів. На завершення роботи планується заохочення найбільш видатних успіхів у керівництві та організації виборів, а також відзначення окремих ініціатив у різних сферах організації виборчого процесу.

Крім того, 26 березня, напередодні відкриття конференції, Давидович візьме участь у засіданні виконавчого комітету Асоціації організаторів виборів країн Європи (АОВКЄ). Головною метою засідання буде звіт про діяльність за 2006 рік, фінансовий звіт цієї організації, інформування щодо поточних проектів та затвердження робочого плану АОВКЄ на 2007 рік.

Передбачається, що у ході перебування Голови Центрвиборчкому Давидовича у Вашингтоні відбудеться його зустріч з президентом IFES Р. Судрієттом. Під час бесіди буде обговорено перспективи подальшого співробітництва між ЦВК та IFES щодо розширення технічної допомоги Україні в сфері виборів.

Також під час візиту до США Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович зустрінеться й обговорить низку актуальних питань з представниками Українського конгресового комітету Америки, яких очолює Михайло Савків.

Довідково. Конференція IFES є головним зібранням міжнародних лідерів у галузі адміністрування виборів. Цей захід покликаний налагоджувати зв’язки і обмін інформацією. Перші три конференції було проведено в Канаді в 1999 році, в Мексиці - в 2003 році та в Угорщині - в 2005 році.

У цьогорічній конференції братимуть участь понад 200 осіб із 30 країн світу, серед яких голови національних виборчих органів, спеціалісти міжнародних виборчих систем, учені, члени дипломатичних організацій і організацій-донорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388