Голова Верховної Ради України Олександр Мороз не став прогнозувати, чи буде на майбутньому пленарному тижні працювати парламентська опозиція, чи ж знову почне висловлювати протест проти дій опозиції. Про це Мороз заявив у понеділок на прес-конференції в Раді, передає кореспондент ForUm’у.

«Очевидно, опозиція робитиме висновки після сьогоднішньої наради. Я хотів би, щоб вони працювали в сесійному залі», - підкреслив Мороз.

Пояснюючи свою позицію з приводу написання листа до генерального прокурора України. «Це була природна реакція керівника установи, яким є парламент, на «відписку» Генеральної прокуратури, яка своїми узагальнюючими формулюваннями не дає відповіді на конкретні питання: так чи було порушено українське законодавство при створенні перешкод у роботі самого найвищого законодавчого органу? Це конкретна стаття Кримінального кодексу. Якщо не було, то хай так і напишуть – «не було», а якщо порушення було, то це треба підтвердити», - впевнений спікер.

Він підкреслив, що зовсім не наполягає на притягненні якогось з парламентаріїв до кримінальної відповідальності, але переконаний в тому, що правоохоронні органи повинні дати правову оцінку. «Генеральна прокуратура в конкретних ситуаціях не може відмахуватися формальними відписками», - підкреслив глава парламенту і додав, що тепер генпрокурор змушений давати відповідь по суті, не вдаючись до будь-яких загальних формулювань.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300