Генеральна прокуратура України закрила через відсутність складу злочину кримінальну справу проти голови Запорізької облдержадміністрації Євгенія Червоненка, порушену за інцидентом, що відбувся між ним і охоронцем у Кабінеті міністрів.

Про це в понеділок на прес-конференції в Києві повідомив перший заступник начальника Головного управління Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ Сергій Денисенко.

За його словами, кримінальна справа була порушена за матеріалами, які надійшли з Кабміну, і на підставі заяви потерпілого. Втім, у ході проведення слідчих дій потерпілий - представник Державної служби охорони, відмовився від попередніх свідчень, відзначивши, що Червоненко ненавмисно зачепив його рукою, «уриваючись», сказав Денисенко.

Крім того, згідно з висновками слідчого, відзначив Денисенко, попередні свідчення потерпілого не розкривають у достатній мірі картину події; судмедексперти, зі свого боку, прийшли до висновку, що синець під оком потерпілого дійсно міг з'явитися в результаті ненавмисних дій Червоненка, крім того, свідки інциденту виявлені не були, а відеокамери спостереження не зафіксували факт інциденту між запорізьким губернатором і охоронцем, передає «УНІАН».

Як сказав Денисенко, саме тому при таких обставинах, тобто через недостатність доказів, які б викривали вину Червоненка і могли стати доказами для встановлення істини, 12 березня було ухвалено рішення про закриття кримінальної справи через відсутність складу злочину.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 вересня 2006 року охоронець не пропустив Червоненка в приймальню прем'єр-міністра Віктора Януковича, після чого губернатор нібито його вдарив. 10 листопада проти Червоненка була порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України («насильство стосовно співробітника правоохоронних органів, який перебуває при виконанні службових обов'язків»).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336