Генеральна прокуратура України встановила, де, звідки і як проводилося прослуховування розмов голови Верховної Ради України Олександра Мороза з Послом Великобританії.


Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив начальник головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Олександр Дегтярьов.


За його словами, слідство у справі ведеться активно, і зараз встановлено джерело можливого прослуховування». Втім, зазначив Дегтярьов, для підтвердження цього необхідно провести ще низку слідчих дій, передає «УНІАН».


Як повідомлялося, 12 січня лідер фракції Соціалістичної партії України Бокий оприлюднив заяву з вимогою розслідувати факт прослуховування телефонних розмов Мороза, посилаючись на те, що в одному з інтернет-видань з'явилася розшифровка фрагмента телефонної розмови Мороза з одним з британських дипломатів.


На початку лютого Генпрокуратура України порушила кримінальну справу за фактом прослуховування телефонних розмов Мороза. Справа порушена за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 163 Кримінального кодексу України, тобто за фактом порушення таємниці телефонної розмови Мороза з представником дипломатичних кіл у державі.


27 лютого генеральний прокурор України Олександр Медведько повідомив, що у справі про прослуховування Мороза ще нікому не пред'явлено обвинувачень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324