В Україні не прогнозується загострення епізоотичної ситуації, заявив сьогодні на прес-конференції в Києві заступник міністра аграрної політики України Петро Вербицький.

Як передає «УНІАН», за його словами, згідно з прогнозами фахівців, епізоотична ситуація з пташиного грипу залишається складною. Він пояснив це тим, що зима в поточному році була нехарактерно теплою, що внесло корективи в міграцію перелітних птахів - дикі перелітні птахи в більшості залишилися на території України.

На сьогодні в світі спостерігаються спалахи пташиного грипу, проте немає епізоотії стосовно великого масиву птиці, - сказав Вербицький. У зв'язку з цим, сказав він, можна прогнозувати, що на території України серйозній епізоотії не очікується. «Якщо буде в одному чи двох населених пунктах, то ми можемо йти не тільки шляхом знищення птахів, а і застосуванням вакцин», - сказав Вербицький, додавши, що в Україні завершується апробація вакцини.

« Думаю, що серйозних катаклізмів у зв'язку з пташиним грипом на території України цього року не буде, а, можливо, станеться так, що спалахів цього захворювання не буде взагалі», - відзначив Вербицький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382