У Житомирській області введено низку нововведень у співпраці облдержадміністрації з правоохоронними органами.


Як повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації, під час наради з питань виконання в області Указу Президента України «Про заходи з зміцнення правопорядку і посилення взаємодії місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних органів» голова Житомирської ОДА Юрій Павленко повідомив, що сьогодні в області впроваджені нові форми і методи взаємодії керівництва управління внутрішніх справ з обласною і районними держадміністраціями і радами.


За його словами, зокрема, Житомирська облдержадміністрація підтримала пропозицію міліції про введення на основі існуючої бази обліку неблагополучних сімей пошуково-довідкової системи про дітей, які перебувають в інтернатних закладах Житомирської області, і ініціативу про установку поблизу навчальних закладів елементів примусового зниження швидкості «лежачий поліцейський», введення системи відеоспостереження «Безпечне місто».


Також, відзначив Павленко, обласна влада підтримала програму матеріально-технічного забезпечення роботи дільничних інспекторів міліції, а саме – ухвалено рішення про виділення додаткової фінансової допомоги з обласного бюджету на поліпшення матеріально-технічної бази ділянок міліції, насамперед – забезпечення транспортними засобами, а також приміщеннями для прийому громадян, передає «УНІАН».


«Враховуючи нові вимоги до взаємодії органів виконавчої влади і правоохоронних органів, внесені корективи в «Комплексну програму профілактики злочинності в Житомирській області на 2006-2010 роки» і новий розділ у Програму соціально-економічного розвитку області на 2007 рік «Забезпечення законності і правопорядку», - повідомив Павленко.


Також, за словами губернатора, в квітні в області планують провести громадські слухання «Суспільство і правоохоронні органи: взаємодія чи протистояння». «Міністр внутрішніх справ України прийняв моє запрошення взяти участь у цих слуханнях», - сказав Павленко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323