Першим питанням порядку денного завтрашнього пленарного засідання стане питання призначення міністра закордонних справ. Про це журналістам на прес-конференції заявив голова Верховної Ради Олександр Мороз, передає кореспондент ForUm’у.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде єдиним кандидатом на посаду голови МЗС Володимир Гризько, чи Глава держави має намір внести іншу кандидатуру, на чому наполягають «регіонали», Мороз відзначив, що завтра парламентарії розглядатимуть саме кандидатуру Огризка.

Також голова парламенту нагадав, що оскільки голосування по кандидатурі Огризка так і не відбулося, Президент вніс відповідне подання. Це свідчить про те, що висунення нової кандидатури на призначення глави МЗС не очікується.

Як повідомлялося, 14 березня після зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком і головою Верховної Ради Олександром Морозом, прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про досягнення домовленості розглянути президентську кандидатуру на посаду міністра закордонних справ у парламенті.


Наступного дня Верховна Рада під час розгляду питання призначення Огризка на посаду міністра закордонних справ вирішила перенести це питання на вівторок, 20 березня. Таке рішення підтримали фракції більшості.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344