США згодні з вимогою України проінспектувати їх тваринницькі підприємства.

Як передає «УНІАН», про це в понеділок на прес-конференції в Києві повідомив заступник міністра аграрної політики України Петро Вербицький.

За його словами, українська сторона не знімає вимоги про проведення інспекцій тваринницьких підприємств США, які відповідають міжнародним вимогам.

Вербицький повідомив, що близько тижня тому питання торгівлі тваринницькою продукцією було розглянуто під час зустрічі посла США в Україні Уїльяма Тейлора і віце-прем'єра України Віктора Слаути.

«Українська сторона не знімає свої вимоги. І США визнають, що ця вимога абсолютно логічна і має законні підстави», - сказав Вербицький. «Немає ніяких суперечностей щодо виїзду наших інспекторів», - додав він, відзначивши, що «це виключно технічне питання, яке відпрацьовується в міністерстві».

Вербицький підкреслив, що інспектори ветеринарної медицини України обов'язково побувають у США і оцінять діяльність державної ветеринарної служби, а також відвідають декілька переробних підприємств і підприємств з виробництва тваринницької продукції. «Це технічне питання і справа незначного часу», - заявив Вербицький.

Як повідомлялося, на початку лютого цього року перший заступник Головного державного ветеринарного інспектора України Володимир Горжєєв повідомив, що українська ветеринарна служба має намір провести аудит ветеринарної служби Сполучених Штатів Америки. «Під час аудиту може бути зроблений вибіркова інспекція підприємств», - заявив Горжєєв.

За його словами, на сьогодні вантажі зі США - яловичина, свинина і продукція з них - поступають на територію України без перешкод.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347