Інспекційна група Збройних Сил України прибула сьогодні до Угорської Республіки, де проведе першу в 2007 році інспекцію за Угодою «Про звичайні Збройні Сили в Європі».

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, українську інспекційну групу очолює заступник начальника відділу Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України полковник Ігор Туранський, передає «УНІАН».

Також прес-служба повідомляє, що в 2007 році Україна планує провести понад 20 інспекцій в суміжних державах. У свою чергу, в Україні в поточному році чекають прибуття 17 іноземних інспекційних груп.

Інспекційний рік згідно з Угодою «Про звичайні Збройні Сили в Європі» почався 17 березня 2007 року.

Зі вступу в дію в 1992 році Угоди «Про звичайні Збройні Сили в Європі» на території України було прийнято 573 інспекції, зокрема, в 2006 році 18 інспекцій. В інспекціях брали участь представники США, Великобританії, Франції, Італії, Норвегії, Чехії, Нідерландів, Бельгії і інших. Україна, зі свого боку, провела 382 інспекції.

Угода значною мірою сприяє прозорості і прогнозованості у військовій сфері діяльності на Європейському континенті. Завдяки їй вдалося істотно зменшити рівні військового протистояння за часів блокового розподілу Європи і скоротити 49 857 одиниць важких озброєнь і військової техніки. Зокрема, протягом 1992-1995 рр. в Україні були скорочено 1974 танки, 1551 бойова броньована машина і 550 бойових літаків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333