Голова Верховної Ради України Олександр Мороз заперечує наявність парламентської кризи.

Про це голова ВР сказав під час зустрічі в Секретаріаті Президента за участю Президента України Віктора Ющенка, Прем'єр-міністра України Віктора Януковича, глави Секретаріату Президента Віктора Балоги, секретаря РНБО Віталія Гайдука, лідера фракції СПУ Івана Бокія, лідера фракції «Наша Україна» В’ячеслава Кириленка, лідера фракції Партії регіонів Раїси Богатирьової, лідера БЮТ Юлії Тимошенко і заступника голови фракції КПУ Валентина Матвєєва.

Реагуючи на відповідні висловлювання Президента України і лідера БЮТ, Мороз відзначив, що прагнення однієї людини до влади, якої в нього немає, не означає, що в парламенті існує криза.

Він також не погодився, що конституційні зміни внесли дисбаланс між гілками влади.

Голова ВР нагадав Президенту, що вони ще наприкінці 2003 року підписали угоду, якою передбачалося прийняття змін до Конституції.

Після цих слів Мороза між ним і Президентом виникла полеміка щодо того, яким чином і за яких умов вносилися зміни в Конституцію. Президент відстоював думку, що зміни були прийняті для того, щоб вийти з ситуації, що склалася під час президентських виборів. Мороз не погоджувався з цією думкою.

Зрештою Ющенко закликав не повертати дискусію в історичний ракурс, оскільки це може завести в глухий кут, передає «УНІАН».

В той же час під час свого виступу Мороз погодився з необхідністю вносити зміни в Конституцію: «Те, що необхідно вносити зміни в Конституцію, не викликає сумнівів».

Він підтримав ідею Президента створити комісію з напрацювання конституційних змін.

Мороз також виказав думку, що конструктивна робота всіх гілок влади дозволить зняти «штучне протистояння» в країні. Він також закликав всіх спільно працювати «над амбітним проектом розвитку країни», підготовка якого в ці дні завершується в Кабміні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405