Термін перебування сьомої зміни монгольських військовослужбовців в Іраку продовжено на три місяці, хоча раніше було вирішено восьму зміну туди не направляти. Нинішнє відрядження півроку монгольських військових в Іраку закінчувалося 20 березня.

Газета відзначає, що президент Монголії Намбарин Енхбаяр, мабуть, послухався президента США Джорджа Буша. За даними монгольських ЗМІ, 6 березня за ініціативою американської сторони між ними відбулася телефонна розмова. Буш подякував Монголії за участь у відновних роботах в Іраку і запропонував їх продовжити. Монгольський лідер пообіцяв ретельно вивчити прохання американського колеги і дати відповідь, повідомляє в понеділок «Інтерфакс» з посиланням на газету «Оноодор».

Як повідомило джерело в міністерстві оборони Монголії, дійсно, ухвалено рішення продовжити термін перебування останньої зміни монгольських військовослужбовців в Іраку на три місяці. Передбачається також, що найближчим часом міністр оборони Мішигийн Сономпіл побуває в Іраку, ознайомиться з життям і побутом монгольських солдатів.

Монгольські військовослужбовці беруть участь у діяльності ООН з відновлення Іраку з 2003 року. За цей час у сім змін терміном по 6 місяців там побували близько 800 солдатів і офіцерів Монгольської народної армії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

410