Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова відзначає необхідність діалогу між політичними силами.

Про це Богатирьова сказала під час зустрічі в Секретаріаті Президента за участю Президента України Віктора Ющенка, Прем'єр-міністра України Віктора Януковича, голови Верховної Ради України Олександра Мороза, глави Секретаріату Президента Віктора Балоги, секретаря РНБО України Віталія Гайдука, лідера фракції СПУ Івана Бокяя, лідера фракції «Наша Україна» В’ячеслава Кириленка, лідера БЮТ Юлії Тимошенко і заступника голови фракції КПУ Валентина Матвєєва.

Богатирьова підкреслила, що необхідно обговорювати існуючі проблеми за круглим столом, передає «УНІАН».

«Сама форма діалогу примушує нас бути відповідальними за свої кроки», - сказала вона, додавши в той же час, що антикризова коаліція сьогодні і надалі проводитиме політику збереження стабільності держави.

Акцент в своєму виступі Богатирьова зробила на тому, що Президент не може підтримувати позицію однієї політичної сили, бути лідером опозиції.

Про це в своїх виступах говорили і інші представники антикризової коаліції.

«Якраз ваша нейтральність дозволяє виступати арбітром у цьому (політичному) процесі», - сказала лідер фракції, погодившись з необхідністю створення ініційованої Президентом конституційної комісії. В той же час вона закликала поважати існуючі норми Конституції.

Вона відзначила, що неповага до конституційних норм може сформувати в суспільстві недовіру до всіх гілок влади.

Лідер фракції Партії регіонів закликала опозицію сказати правду, яких саме змін у Конституції вони хочуть. «Якщо повернення повноважень Леоніда Даниловича (Кучми – ред.), про це теж необхідно говорити», - сказала вона.

Кажучи про вимоги опозиції, Богатирьова назвала їх дуже різними. Серед них, вона вважає, є такі, які неможливо виконати, хоча коаліція не відкидає все.

Як повідомлялося, 12 березня фракції «Наша Україна» і БЮТ на спільному засіданні, яке проходило в Секретаріаті Президента за участю глави держави, прийняли заяву про спільні дії і 17 вимог до антикризової коаліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

401