Голова Верховної Ради України Олександр Мороз направив до Генеральної прокуратури лист з проханням притягти до кримінальної відповідальності народних депутатів, які блокували електрощитову ВР.


Про це сьогодні на політичних консультаціях керівництва держави і парламенту повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, передавши відповідний лист Президенту України Віктору Ющенку.

Тимошенко нагадала присутньому на зустрічі Морозу, що він свого часу брав участь у блокуванні Адміністрації Президента, телецентру, але проти нього ніхто не порушував кримінальних справ.


«Блокував, поки посаду не отримав, а зараз вимагає відкриття кримінальної справи проти опозиції», - сказала Тимошенко.


Мороз підтвердив, що звернувся з листом до Генпрокуратура. Він відзначив, що депутати, вибрані до парламенту, відповідно до чинного законодавства, у тому числі Регламентом ВР, не «повинні ламати щитові», передає «УНІАН».


Реагуючи на слова Тимошенко щодо своєї участі в блокуванні адміністративних будівель, Мороз відмітив: «Ми тоді не заважали Президенту (Леоніду Кучмі – ред.) виконувати свої функції. Ми добивалися зустрічі».


Голова ВР також пообіцяв, що в парламенті буде забезпечений конституційний порядок.


Як повідомляв ForUm, 21 лютого народні депутати з фракції БЮТ блокували електрощитову парламенту на знак протесту проти невиконання фракціями коаліції їх вимог. Депутати відключили світло в сесійному залі і електронну систему для голосування «Рада».


Перший заступник голови ВР Адам Мартинюк заявив, що при необхідності Верховна Рада дасть згоду на залучення до відповідальності і арешт тих народних депутатів з фракції БЮТ, які захопили електрощитову.


За станом 27 лютого Генеральна прокуратура не порушувала кримінальну справу за фактом блокування народними депутатами електрощитової Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323