Співробітники Державної прикордонної служби України відзначають збільшення кількості осіб, що в'їжджають до України з метою подальшого продовження реєстрації на території Росії.

Як повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ і зв'язків з громадськістю Державної прикордонної служби України, в суботу-неділю прикордонники відмовили в пропуску майже 370 особам переважно на кордоні з Росією і Білоруссю. Мандрівники (в основному це вихідці з країн СНД) навмисно надають неправдиві дані про мету поїздки, щоб повернутися назад у Російську Федерацію. В такий спосіб вони просто продовжують термін перебування на території Росії, адже для цього їм достатньо датоштампів, поставлених прикордонними службами в паспортах, передає «УНІАН».

Як повідомляло МЗС України, згідно з підписаним Протоколом про внесення змін в Угоду між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації, «громадяни держави однієї Сторони на основі взаємності звільняються від реєстрації в компетентних органах за місцем їх перебування на території держави іншої Сторони, якщо термін такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в'їзду на територію держави цієї Сторони, за наявності у них міграційної картки з відміткою органів прикордонного контролю, проставленою при в'їзді на територію держави перебування».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326