Перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк не виключає, що вже цього тижня Кабінет міністрів ініціюватиме розгляд Верховною Радою призначення керівників недавно створених міністерств. Про це Мартинюк заявив на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

«Не виключено, що цього тижня, Кабінет міністрів буде готовий до розгляду кадрових питань відносно створених нових міністерств», - зокрема, сказав віце-спікер.

За його словами, якщо уряд цього тижня запропонує розглянути ці питання, вони будуть включені до порядку денного безпосередньо перед розглядом.

Як повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр, міністр будівництва, архітектури і ЖКГ Володимир Рибак заявляв про намір Кабміну найближчим часом представити свої кандидатури на посади керівників Міністерства регіонального розвитку і будівництва і Міністерства з питань житлово-комунального господарства.

Раніше Кабінет Міністрів України постановою №365 від 1 березня призначив Попова заступником міністра будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства України.

Згідно з постановою Кабміну №323 від 1 березня 2007 р., Міністерство будівництва, архітектура і ЖКГ буде реорганізовано в Міністерство регіонального розвитку і будівництва і Міністерство з питань житлово-комунального господарства. Комісію з реорганізації Мінбуду очолив перший заступник міністра будівництва Анатолій Беркута.

Як указується в постанові, голова комісії з реорганізації Мінбуду в двомісячний термін повинен подати в Кабмін пропозиції про розподіл співробітників реорганізованого Мінбуду між двома міністерствами і підприємств, установ і організацій до сфери їх управління. Беркута повинен проінформувати Кабмін про результати проведеної роботи до 1 травня.

Згідно з постановою, Міністерство регіонального розвитку і будівництва є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань забезпечення реалізації державної політики і політики у сфері будівництва, архітектури і містобудування.

При цьому Міністерство з питань житлово-комунального господарства є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань забезпечення реалізації держполітики у сфері житлово-комунального господарства і житлової політики.

Фінансове забезпечення діяльності міністерств у поточному році здійснюватиметься в межах витрат, передбачених у держбюджеті для утримання Мінбуду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

411