В п'ятницю увечері на автошляху, що веде до села Плюти (район Конча-Заспи під Києвом) був обстріляний з автоматів Калашникова джип «Тойота Ленд Круїзер». В ньому їхало троє чоловіків. Під шквальним вогнем всі загинули. Правоохоронці вже озвучили версію, що цей розстріл напряму пов'язаний з «розбираннями» навколо дніпропетровського ринку «Озерка» і вбивством його директора Володимира Воробйова. Можливо, символічна навіть дата – Воробйова убили 16 грудня, розстріл на лісовій дорозі – 16 березня.

Прокурор Київської області Юрій Гайсинський розповів, що двоє з трьох загиблих пізнані, це уродженці Дніпропетровської області, в них знайдені документи громадян Росії. Втім, за словами прокурора, цю інформацію ще потрібно перевіряти ще раз. Гайсинський підтвердив, що версія зв'язку цього розстрілу з ситуацією навколо «Озерки» розглядається прокуратурою, як одна з пріоритетних.

Газеті «Сьогодні» вдалося побувати на місці події вранці в суботу. За оцінками фахівців, по джипу випустили більше двом магазинів АКМ (це 60 патронів, а знайшли 62 гільзи). Ситуація розвивалася імовірно таким чином. Кілери (як мінімум двоє) причаїлися за земляним валом уздовж лісової асфальтованої дороги. Хтось їм просигналив, що потрібний джип (приблизно о 19 годині) повернув на цю дорогу з основної траси.

Як тільки джип показався, дорогу перегородили білим «Соболем». Джип і «Соболь» навіть злегка зіткнулися «носами». Перед тим кілери простріляли джипу ліве переднє колесо, щоб не втік. Стріляли трохи навскоси, метрів з 7-10. Є дані, що гільзи знайшли в салоні – значить, про всяк випадок добивали.

Потім, очевидно, кілери сіли в машину, що на них чекала, і сховалися. Можна припустити, що до групи входило п'яти чоловік – «сигнальник» на трасі, водії «Соболя» і машини, що чекала, хоча, звичайно, можливо поєднання ролей.

Діяли, на думку правоохоронців, професіонали. На місці їх очікування і стрільби не знайдено жодного недопалка. «Соболь» ретельно протертий, немає відбитків пальців. Зброю забрали з собою. Розстріл явно замовлений, у загиблих нічого не взяли. Хоча і було що: в джипі знайшли сумку з документами одного з розстріляних, там же лежали 2,5 тисячі доларів. Документи другого були при ньому (і 500 гривень). Третій загиблий, чоловік років 45-50, вчора залишався непізнаним. Але навряд чи надовго, бо він, за даними «Сьогодні», був весь у наколках – значить, у кримінальному світі відомий. На ньому був великий золотий ланцюг (пробитий кулею) і такий же перстень. Двоє інших молодші, їм 31 і 32 роки, вони і є москвичі. Паспорти відзначені відмітками «Шереметьєво» і «Борисполя».

Джип був оформлений на якогось киянина, який працює охоронцем. Зрозуміло, що він був лише номінальним власником. Він видав довіреність, по якій і їздили хлопці. «Соболь» оформлений таким же чином на якогось студента. Їх вже знайшли, провели в них обшук. Цікаво, що, хоча у джипу київські номери, на підномерній рамці попереду донецькі реквізити, а ззаду – дніпропетровські.

У всіх загиблих, зрозуміло, були мобільні телефони. Проте два були відключені, один працював. Зараз «пробиваються» всі абоненти, пов'язані із загиблими. Зброї у жертв розстрілу немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

780