Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога «підставляє» Главу держави своєю роботою. Таку думку в інтерв'ю ForUm’y висловив народний депутат України, член фракції «Регіони України» Михайло Чечетов.

Коментуючи процес розгляду в парламенті кандидатури Володимира Огризка на пост глави МЗС, Чечетов виразив надію, що після розгляду даного питання профільним парламентським комітетом Партія регіонів голосуватиме за затвердження кандидатури Огризка. «Я благаю Бога, щоб Балога ще раз Президента не підставив, а то може він знову який-небудь папірець підпише», - сказав парламентарій.

Головною причиною того, що розгляд кандидатури Огризка на пост глави зовнішньополітичного відомства не відбулося, Чечетов назвав «відсутність порядку і нормальної роботи в Секретаріаті Президента, в її канцелярії», тим «що пану Балозі ніколи займатися тією справою, за яку він одержує зарплату – організовувати роботу Президента». «Балога постійно підставляє Ющенка, адже він весь час присвячує організації роботи з партією, організації мітингів, всяких демаршів, провокацій і так далі, а з Президентом йому ніколи працювати», - заявив «регіонал».

«Мені просто жаль Президента, адже його постійно підставляють, а права рука не знає, що робить ліва», - додав Чечетов.

Парламентарій також припустив, що Партія регіонів могла б допомогти Секретаріату Ющенка в роботі. «Я думаю, що ми в Партії регіонів знайдемо нормального політичного менеджера і дамо його на допомогу Президенту. Ми зацікавлені в тому, щоб Президент добре працював», - сказав нардеп.

На його думку, міністр закордонних справ все ж таки буде призначений найближчим часом. «Питання про призначення міністра закордонних справ вирішуватиметься, і я думаю, що вже у вівторок країна буде з новим міністром закордонних справ», - виразив надію Чечетов.

На питання, хто ще міг би зайняти міністерське крісло, Чечетов відповів: «Ось і я говорю, є Чалий, Грищенко, Єльченко, Шпек. Я вже назвав чотирьох чоловік, які є блискучими дипломатами. Більш того, Грищенко вже був і міністром закордонних справ і, до речі, послом України не в Росії, а в Америці.

Справа навіть не в міністрі закордонних справ, а в тому, що таким чином зштовхують лобами перших осіб країни».

Повний текст інтерв'ю читайте тут.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357