Прем'єр-міністр України Віктор Янукович збирається вказати опозиції її місце. Вчора він заявив, що Президент України Віктор Ющенко повинен бути гарантом Конституції і ініціювати зростання економіки і підвищення добробуту громадян, а не очолювати опозицію. «Було б дивним, якби ми вели розмову з Президентом як з лідером опозиції», — сказав Янукович, коментуючи зустріч з Ющенком 14 березня.

На його думку, «Президент повинен бути гарантом Конституції і ініціювати зростання економіки і підвищення добробуту громадян».

«В будь-якій країні і опозиція працює на позитив, і ніколи — на нестабільність», — упевнений прем'єр-міністр. Глава уряду також вважає, що єдиним мотивом для вимоги опозиції про проведення дострокових виборів є «за будь-яку ціну прийти до влади». «Я недавно почув цифру, що у нас в країні тільки 2 відсотки громадян перебуває в партіях, і з них тільки десята частина прагне диктувати свою волю 99-ти відсоткам населення. Хто їм давав таке право і чому вони вважають, що в них є право вимагати владу для себе? На це питання є тільки одна відповідь — їх потрібно поставити на місце і ми це зробимо», — підкреслив Янукович.

Як раніше повідомлялося, Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає, що Президент України не повинен підтримувати окремі політичні сили. «Я йому (Президенту — ред.) це питання не ставив, але якщо ми говоримо про стабілізацію ситуації в країні, Президент повинен бути над цією ситуацією. Повинен працювати на стабілізацію, на зростання економіки, на поліпшення життя громадян», — сказав Янукович. В той же час прем'єр відмітив: «З ким він (Президент — ред.) буде в окремих випадках, йому видніше». Янукович підкреслив, що Президент повинен очолити процеси зростання економіки. Прем'єр-міністр також заявив, що він не бачить доцільності в проведенні весняних акцій опозиції. «Кому це потрібно і навіщо? Я впевнений, що це не потрібно простим людям, це не потрібно нашим зарубіжним партнерам, які сьогодні вкладають інвестиції в нашу країну, в розвиток нашої держави», — сказав Янукович. За його словами, єдине, що необхідно Україні, — стабільність. «Тому організатори подібних акцій грають з вогнем. Гратися з цими питаннями небезпечно», — відзначив прем'єр-міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

780