Велику партію екзотичної контрабанди виявили прикордонники разом з митниками в літаку Ан-24, який прибув з Єгипту в Кривий Ріг.

Як повідомили в прес-службі Держприкордонслужби, до України чартерним авіарейсом незаконно намагалися увезти живих мавп, опудала крокодилів, картини, дорогий алкоголь і декоративні вироби.

Незаконний вантаж виявили під час оформлення літака, який здійснював рейс за маршрутом «Олександрія – Кривий Ріг». Як з'ясувалося, в Єгипті літак завантажили контрабандою. В кабіні екіпажа, в технічному відсіку під кріслом штурмана знайшли 11 картин, виконаних маслом, два опудала крокодилів, пальму і два півмісяці, зроблені з дерева, передає «УНІАН».

Крім того, оглядова група знайшла двох живих мавп у технічній порожнині під підлогою вантажного відсіку. Разом з ними там заховали літрову пляшку віскі «Вільям Крантс», 60 пластикових упаковок лікеру «Марула фрут крем» і 7 дерев'яних слоників.

Тепер на командира і бортінженера повітряного судна складені протоколи про порушення митних правил, виявлений незаконний вантаж вилучено і передано на митницю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

451