Грузинський парламент одноголосно, 160-а голосами, прийняв у вівторок текст Декларації про повне і термінове членство Грузії в НАТО.

До декларації додається меморандум політичних сил, під яким поставили свої підписи лідери всіх парламентських фракцій і політичних партій, передає РІА «Новини». Меморандум відкритий також для підписання позапарламентськими політичними силами.

Урочиста церемонія підписання декларації відбулася в парламенті напередодні. Голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе тоді заявила, що «це дуже важливий документ, що фіксує єдину позицію політичного спектру країни».

За її словами, підписанням декларації «грузинський політичний спектр ще раз підкреслив, наскільки важлива єдність країни, і проявив одностайність у зв'язку із зовнішньополітичним курсом країни».

«Грузія все зробить для того, щоб найшвидше вступити в ту організацію, яка несе мир і стабільність всьому регіону», - заявила голова парламенту.

«Для всього грузинського народу пріоритетом є НАТО. З цією організацією пов'язані надії на відновлення територіальної цілісності Грузії, на захист суверенітету країни. І ця організація є єдиним гарантом стабільності і миру в регіоні», - відзначила Бурджанадзе.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

452