Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 26 лютого по 4 березня.

«Я хотів би, щоб день весни, перший день весни, в якій ми почали працювати, був би і днем активізації наших дій. Весна завжди піднімає настрій, правда? Хоча деяким іноді і псує», - Прем'єр-міністр Віктор Янукович розповів міністрам про весну.

«Прийшла весна. Вже, як то кажуть, птахи заспівали.», - Янукович про весну.

«Хто б не показував, як то кажуть, пальцем, на наших попередників чи на місцеву владу, яка встановлює відповідно до закону тарифи, відповідальність з нас ніхто не знімає», - Янукович пообіцяв навести лад в ситуації з необґрунтованим підвищенням тарифів на ЖКГ.

«Я не хочу відповідати на це питання. Образливо слухати такі питання. Не треба мене дорікати шматком хліба. Я працюю досить багато і я вважаю, що я свій хліб відпрацьовую», - віце-прем'єр Микола Азаров вважає незаслуженими докори на свою адресу про незнання української мови.

«В усній промові Юлії Тимошенко є одна (правда, далеко не єдина) непоправна помилка: замість «голосування» вона вимовляє «галасування», що по-українськи означає «безладне звучання багатьох голосів; крики, гамір. Виходить дуже символічно, коли пані Тимошенко заявляє: наша фракція галасувала, наприклад, за зміни в закон про житлово-комунальні послуги», - Азаров про помилки Тимошенко.

«Я думаю, що якби для цього були потрібні гроші, то можна було б Вам поділитися тими грошима, за які ви організовуєте акції протесту в різних регіонах України. Я в цьому трохи розбираюся, як ви розумієте. Там не треба гроші… мені з цим звертатися ні до кого не треба. Я бачу настрої в парламенті і знаю, що коли провалиться задум, який керується конкретними посадами, – тобто, ми об'єднаємо вулицю і парламент і доб'ємося радикальних змін – коли вся ця справа розвалиться… то тоді ті, хто втомився від цього штучного напруження, вони зроблять для себе вибір і для цього гроші не треба», - спікер ВР Олександр Мороз спростовує підозри деяких опозиційних депутатів про те, що найближче розширення антикризової коаліції до 300 чоловік оплачуватиметься великими грошима і посадами.

«Або нехай звільниться з роботи і займається своєю агітацією, або якось інакше діє», - Мороз про те, що Юрій Луценко використовує адмінресурс.

«Ми відкидаємо цей відвертий шантаж, ці політичні шабаші, організовані професійними мисливцями на відьом з нашої доморослої опозиції як рух в історичний глухий кут», - лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова про дострокові парламентські вибори.

«Президенту повідомили про план дій про те, як діятиме антикризова коаліція у випадку, якщо Ющенко раптом погодиться видати якийсь антиконституційний указ про розпуск парламенту. Відразу після видання цього указу, всі центральні органи виконавчої влади беруться під жорстку охорону військами МВС. Більш того, після видання цього указу буде ухвалено термінове рішення Верховної Ради про те, що парламент не визнає указів Президента легітимними», - народний депутат із СПУ Василь Волга про дії коаліції у разі підписання указу Президента про розпуск парламенту.

«Волзі украй необхідно якнайскоріше звернутися до психіатра. Політик не має права заявляти про застосування військ як реакцію на президентський указ. Це фактично заклик до антиконституційного перевороту . Мені взагалі незрозуміло, що коментує Волга. Президент вже неодноразово підкреслював, що сьогодні не бачить підстав для розпуску парламенту. Звичайно, дії коаліції не подобаються ні «Нашій Україні», ні Президенту, але підписати указ про розпуск парламенту Віктор Ющенко зможе тільки у разі, коли для цього будуть конституційні підстави. А в такому разі указ потрібно буде виконувати, а не грати м'язами», - член фракції «Наша Україна Павло Жебрівський про слова Волги.

«А в Мороза електорату не існує і його не треба відбивати – він віддав його за крісло спікера і те, що до цієї посади додали. Якщо він цього разу піде на вибори, то вони стануть для нього політичною пенсією. Вже весна, який мороз? До речі, ви помітили, що в Україні всю зиму морозів не було», - Юлія Тимошенко про перспективи Мороза.

«Юлія Тимошенко не настільки примітивна, як багато хто думає про неї в «Нашій Україні», щоб зациклитися лише на одному варіанті – скиданні уряду Віктора Януковича. Тимошенко чудово розуміє, що це лише пропагандистський хід. Її основна мета - бути «намбер ван» в опозиції. Для цього потрібно позбутися проблеми, яка називається «Наша Україна». Тих, хто залишиться після розколу, – назвемо їх умовно «любі друзі» - просто добити під кінець остаточно. Разом з Президентом, оскільки всі знають ціну її клятв вірності Віктору Ющенку. Крім того, Юлія Тимошенко – це жінка, яка ніколи не прощає. А Ющенко неодноразово робив речі, які по відношенню до жінки в політиці, і не тільки в політиці, робити не можна. Коли Тимошенко зняли з посади віце-прем'єра, він присягався, що ніколи не підпише відповідне подання, але підписав заднім числом. Потім в день її арешту приєднався до знаменитої «заяви трьох». А коли він її публічно принизив у 2002 році під час спікеріади? Я бачив, як вона плакала.», - член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає, що БЮТ об'єднався з «Нашою Україною», щоб розколоти її.

«За променистими посмішками лідерів «широкої опозиції» ховаються глибокі особові протиріччя. Розуміючи безперспективність створення союзів на місцях, ці дві сили прагнутимуть показати свою «єдність» у парламенті: швидше за все, влаштовуватимуть чергові шоу і захоплення щитових, туалетів і буфетів». Кращою відповіддю на це хуліганство з боку більшості, я думаю, повинна стати ефективна законодавча робота. А також необхідно пояснювати людям, скільки коштують для їх кишень видовищні дії парламентських шоуменів», - член фракції СПУ Ярослав Мендусь про опозицію.

«Лідер БЮТ Юлія Тимошенко об'єдналася з «Нашою Україною» з метою помститися Президенту Віктору Ющенку. Що далі? Юлія Володимирівна блискуче використовує «Нашу Україну», вичавить з них все, а потім, як вичавлену ганчірку, викине їх на звалище історії», - заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає метою об'єднання БЮТ і НУ - помста Тимошенко Ющенку.

«Я подарую своє власне золото для того, щоб куполи найвищого храму Києва були покриті більшим шаром золота, ніж планувалося», - мер Києва Леонід Черновецький подарує золото для позолоти куполів Свято-Миколаївського собору Покровського монастиря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1084