У січні представники прокуратури пред'явили 116 позовів у сфері адміністрування і відшкодування ПДВ на суму близько 6 млн. грн. З них вже задоволено 37 позовів на суму 2 млн. грн. Про це журналістам повідомив Генеральний прокурор Олександр Медведько.

Як передає «ЛІГА», крім того, у сфері земельних відносин пред'явлено 850 позовних заяв. «І вже можна констатувати, що зараз при прокурорському втручанні з незаконного володіння повернено понад 1 тис. га (землі - ред.), а на користь держави сплачено майже 2 млн. грн.», - сказав Медведько, коментуючи цей факт.

За словами Генпрокурора, в цілому криміногенна ситуація за січень характеризується збільшенням кількості таких важких злочинів, як умисні вбивства, розбій, нанесення важких тілесних ушкоджень. «Але це життя, і ми, правоохоронні органи, повинні розбиратися з ситуацією. Корінним чином, як то кажуть, викорінити злочинність неможливо, але мінімізувати її можна», - вважає він.

Медведько звернув увагу на те, що «певною мірою зростання злочинності обумовлено активністю, насамперед, органів внутрішніх справ і інших правоохоронних органів з виявлення злочинів у сфері господарської діяльності». За його словами, слідчі органів прокуратури працювали в цій сфері більш активно. До суду направлено понад 1,5 тис. кримінальних справ, з яких майже кожна третя - у сфері економічної діяльності, причому понад 100 - з ознаками корупційної діяльності.

Нагадаємо, минулого року в Україні відзначалася тенденція до зниження кількості злочинів. За інформацією Медведька, за 10 місяців 2006 року злочинність знизилася на 15% - до 353 712 фактів. Зокрема, на 3,5% зменшилася кількість умисних вбивств. Відзначалося також зниження кількості економічних злочинів (в середньому на 7% менше ніж за 10 місяців 2005 року).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

556