Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 19 по 25 лютого.

«Ми не дозволимо нам вставляти, як то кажуть, шпильки в колеса на різних рівнях. Ми руки повідбиваємо тим, хто це робитиме. Чому - тому що ж ми не за своє боремося. Ми боремося за те, щоб в країні був порядок», - прем'єр-міністр Віктор Янукович про недоброзичливців.

«Я дав згоду спочатку йти на вибори голови Верховної Ради, я розумів, що президент Ющенко не хоче, щоб я був прем'єр-міністром. І заради того, щоб стабілізувати ситуацію і якось об'єднати людей і Україну, я своїх товаришів, колег по партії і фракції в дуже непростих дискусіях переконав в тому, що потрібно на це йти. І я ледве добився згоди, як це говорять, на межі можливостей», - Янукович про свою згоду обійняти пост не керівника уряду, а спікера парламенту.

«Тому відповідь дуже проста – персоніфікувати тих людей, які йдуть у владу, відкрити чорні торби з чорними кішками, щоб люди мали нагоду їх роздивитися», - Юрій Луценко про відкриті партійні списки.

«Історія з підписанням угод між БЮТ і «Нашою Україною» нагадує мексиканський серіал, і сьогоднішня угода - чергова серія», - керівник апарату прем'єр-міністр Сергій Льовочкін про заяви глави Ради партії НСНУ Віктора Балоги щодо здійснення урядом державного перевороту.

«Спроба зламати ситуацію через коліно або завершити її банальними торгами, тільки посилить нашу політичну хворобу», - координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова про ситуацію з Огризком і Королем.

«Демократія передбачає, передусім, порядок. Демократія не передбачає ламати обладнання парламенту і ставитися до такого інституту влади як Верховна Рада з такою зневагою. Це ж ганьба для країни. Ось це ми не допустимо, і тут ми займатимемо дуже жорстку позицію. У нас достатньо сил, щоб навести лад і в парламенті, і в країні», - Янукович про ситуацію в парламенті.

«Давайте подякуємо тим, хто допоміг заощадити на електриці для управління справами Ради», - перший віце-спікер Адам Мартинюк дякує депутатам фракції Блоку Юлії Тимошенко за економію електроенергії під час роботи парламенту на пленарному тижні 20-23 лютого.

«Звинувачувати кого-небудь я сьогодні персонально не можу, але ще раз повторюю: міністерство обібрали до нитки», - міністр внутрішніх справ Василь Цушко про своїх попередників.

«Якщо будуть помилки, я їх виганятиму і не дивитимуся в зуби», - Цушко про свою кадрову політику.

«Я звертаюся до всіх політиків і громадян: в рамках закону – протестуйте, користуйтеся своїм правом, але за рамки закону не виходьте. Я заявляю: ми перекриємо дороги і все інше. Я заявляю: ви дороги не перекриєте, а ми гарантуємо порядок в країні», - Цушко про акції протесту.

«Ганна Герман заплуталася і помилилася, в якій вона партії і кого вона представляє. Те, що вона собі дозволяє до мене як посадовця, як особи, як секретаря міської ради від Партії регіонів у місті, в якому перемогла ПР, оцінить апарат партії», - секретар Донецької міськради Микола Левченко про заяву Ганни Герман щодо його неосвіченість.

«Я не можу сидіти півгодини на одному місці, я не можу лежати на гальці півгодини. Мене кудись тягне, я повинен узяти своїх дітей, щось їм показати. Мені рух потрібен», - Президент України Віктор Ющенко про свої переваги.

«Оскільки служба в армії - це добровільний вибір, то, вважаю, так само добровільно жінка повинна підписувати контракт з відповідними зобов'язаннями на п'ять років. За взаємною згодою сторін контракт потім може продовжуватися. Але якщо жінка вирішить створити сім'ю і виховувати дітей, то ми з сумом з нею попрощаємося, але щиро за неї радітимемо», - міністр оборони Анатолій Гриценко про те, що жінки під час проходження служби за контрактом в Збройних Силах України повинні брати на себе зобов'язання утриматися від шлюбу і материнства.

«Пинзеник носиться з маніакальними ідеями, що ми щось приховуємо», - перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров про критику екс-міністром фінансів Віктором Пинзеником економічного блоку Кабінету міністрів.

«Я хотів би запитати Петра Олексійовича (Порошенко - ред.), чому сам Петро Олексійович не став на свій захист? Пам'ятаєте, коли його відпустили і коли він почав про це говорити? Коли це стало відомо журналістам, ось тоді і у Петра Олексійовича голос прорізався про те, що дійсно факт мав місце», - Адам Мартинюк про позицію Петра Порошенка.

«Ми не сказали, що ми не розглядатимемо ці питання. Я сказав більше – порушення регламенту… я дав слово, і даю слово, що о 16 годині ми розглянемо ці питання, але деяким хочеться зараз, але не буде зараз, буде так, як ми домовилися, а не так, як деяким хочеться. Ні Президент, ні цар, ні Бог не мають права порушувати регламент Верховної Ради», - Мартинюк звинуватив Кириленка у брехні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1175