У Житомирській області посилять контроль над використанням надр. Як повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації, про це повідомили міністр охорони навколишнього природного середовища України Василь Джарти і голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко під час спільної прес-конференції, яка відбулася в суботу ввечері в Житомирі.

Неефективна господарська діяльність, заборгованість по заробітній платі, невчасні і не в повному обсязі відрахування в Пенсійний і інші соціальні фонди, відсутність планів розвитку підприємства можуть стати приводом для позбавлення ліцензій на освоєння природних родовищ, підкреслив Джарти. (на сьогодні по Житомирській області надано 152 спецдозволи на користування надрами – ред.).

За словами керівника Мінприроди, буде створена робоча комісія, до складу якої ввійдуть фахівці і експерти міністерства, представники контролюючих і правоохоронних органів України. Комісія протягом двох місяців перевірить роботу підприємств області, що мають спецдозволи на користування надрами. «Ми не можемо стояти осторонь, коли природні багатства народу використовуються неефективно для жителів області, а працюють на інтереси окремих підприємницьких структур. Як куратор області і керівник природоохоронного відомства вважаю своїм державним обов'язком дієво допомогти навести лад у цій сфері», - підкреслив Джарти, передає «УНІАН».

У свою чергу, Павленко додав, що питання дотримання чинного законодавства на предмет використання природних ресурсів досліджуватиме спільна робоча група облдержадміністрації і обласної ради (з залученням представників правоохоронних і контролюючих органів).

Обидві групи – міністерська і обласна працюватимуть паралельно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

464