Прем'єр-міністр України Віктор Янукович не виключає, що в 2009 році Президента обиратиме парламент. Про це він заявив в неділю в ефірі телеканалу «ICTV», відповідаючи на питання, чи будуть наступні президентські вибори всенародними чи проходитимуть у парламенті.

«І той, і інший варіант можливий», - сказав Янукович, зазначивши, проте, що сьогодні відповісти на це питання «дуже важко».

«Можу припустити, що багато в чому це залежатиме від позиції Президента і від позиції опозиції», - додав він.

Стосовно настроїв в коаліції щодо цього питання, то вона, за словами Януковича, виходить тільки з одного принципу – збереження стабільності в суспільстві і державі.

«Якщо це буде проти волі Президента Ющенка – а це значить дестабілізація ситуації – ми на це не підемо. А якщо Президент з цим погодиться і вважатиме, що потрібно змінити форму обрання Президента, можливо і термін збільшити – тоді це питання обговорюватиметься в коаліції і, можливо, це рішення буде прийняте», - сказав Янукович.

Проте, за його словами, якщо дестабілізаційним чинником стане сам Президент, то тоді не можна виключати іншого варіанту – об'єднання коаліції з опозицією, «адже відомо, що сьогодні БЮТ претендує, щоб свого лідера висунути на майбутніх президентських виборах», - додав він, передає «УНИАН».

Проте Янукович заявив, що коаліція «взагалі відкидає» розвиток цього сценарію.

Про висунення власної кандидатури на президентських виборах 2009 року Янукович сказав: «Якщо вибори будуть всенародними – у нас інших варіантів не буде». За його словами, Партія регіонів однозначно висуне свого кандидата – того, у якого буде відповідний рейтинг.

Щодо можливості проведення дострокових парламентських виборів, Янукович повторив позицію, що і він особисто, і Партія регіонів виступають категорично проти цього, оскільки будь-які дострокові вибори дестабілізують ситуацію в країні і не приносять користі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

554