Блок Юлії Тимошенко і «Наша Україна» не створюватимуть єдину партію. Про це сказала лідер БЮТ Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «Інтер» в неділю ввечері.

Відповідаючи на питання про те, чи припускає угода про створення об'єднаної опозиції можливість утворення єдиної політичної сили на основі двох блоків, лідер БЮТ сказала: «Ні. Так питання не стоїть». «Більше того, якщо будуть дострокові вибори, ми в системі повної координації дій ідемо двома блоками», - підкреслила Тимошенко.

За її словами, у разі дострокових виборів, не дивлячись на те, що БЮТ і «Наша Україна» братимуть участь у них окремо, вони допомагатимуть один одному. Тимошенко також відзначила, що не йдеться і про єдиний список цих блоків.

За словами лідера БЮТ, рано говорити і про дії двох блоків на президентських виборах, передає «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на питання, чи можуть дострокові вибори привести до утворення двопартійної системи і як результат до розколу України, Тимошенко відзначила, що в багатьох країнах світу з розвинутою демократією існує двопартійна система. При цьому, за її словами, «в Україні ще не намітилася тенденція до двопартійної системи». «Якщо будуть дострокові вибори, буде три-чотири партії, які потраплять до парламенту, і створюватимуть коаліції», - сказала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

565